Helyi közélet

2013.09.07. 15:39

Előrelátó, átgondolt termékfejlesztés

Budapest, Kazincbarcika - Nagydíjat és különdíjat kapott az Ongropack Kft. szerdán a Parlamentben.

Budapest, Kazincbarcika - Nagydíjat és különdíjat kapott az Ongropack Kft. szerdán a Parlamentben.A Magyar Termék Nagydíj 2013. évi pályázaton részt vett a kazincbarcikai székhelyű Ongropack Kft. és az ONGROFOAM® termékével sikeres lett: Magyar Termék Nagydíjat kapott, amit szeptember 4-én adtak át a Parlamentben. A szerdai díjátadón az Ongropack Kft. a Nagydíj mellett különdíjban is részesült. A Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. Exporttámogatási Különdíját is kiérdemelte. Az Ongropack Kft. ügyvezető igazgatója Szabó Gyula, aki a Kft-t 20 éve vezeti. Főtulajdonosa Kovács F. László, a BorsodChem korábbi vezérigazgatója, aki a BorsodChem-et 15 évig irányította.

Döntően a reklámiparnak

A közép-kelet-európai régió vezető PVC feldolgozó vállalata az Ongropack Kft.. A piacon jól ismert Folpack nyújtható fólia mellett PVC keményfóliákat, sík- és haboslemezeket is gyárt. A pályázaton az ONGROFOAM® szabadon habosított PVC lemez termékcsaláddal vett részt - közölte lapunkkal Kovács F. László főtulajdonos. Az ONGROFOAM® termékeket leginkább a reklámipar használja. A lemezek alacsony sűrűségéből adódó könnyű súlyának, jó megmunkálhatóságának, egyenletes homogén felületének köszönhetően az ONGROFOAM ® márkanév az európai piacokon is elismert; információs táblák, reklám és válaszfalak, kiállítási standok, vizuális információs rendszerek készülnek a lemezcsalád felhasználásával. A termékcsalád bármely nyomtatási technológiával kiválóan hasznosítható, a szitanyomástól a legmodernebb technológiájú UV nyomtatásig. A termékből az Ongropack több ezer tonnát értékesített az elmúlt esztendőben, többnyire az export piacokon.

Az Ongropack Kft. fő piacainak Európa, ezen belül Lengyelország, Olaszország számít, de nagy tömegben szállít Oroszországba és Ukrajnába is. A termék versenyez a nyugat-európai, alapvetően németországi gyártók lemezeivel, valamint árversenyt vív a Törökországból és Kínából érkező importtal. A verseny ellenére a termék kibocsátása évről évre nő, köszönhetően az előrelátó, átgondolt termékfejlesztésnek.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában