Helyi közélet

2013.09.12. 07:59

Drága lehet az irkafirka

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elsősök nem tudják bejegyezni a tankönyvbe, mi a házi feladat.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az elsősök nem tudják bejegyezni a tankönyvbe, mi a házi feladat.– Pár napja tudtam meg, hogy az elsős kislányomnak, Fanninak nagyon kell vigyáznia az olvasókönyvére. Az egyik nap örömmel újságolta, kapott egy piros pontot – meséli lapunknak Katalin, aki kérte, teljes nevét ne írjuk meg. – Kérdeztem tőle, hogy hol a piros pont, mire kiderült, azt a tanító néni nem rajzolta bele a könyvbe, mert a könyveket év végén vissza kell adni, és semmit nem szabad beleírni vagy rajzolni.

Inkább kifizette

Katalin ezért vásárolt egy olvasókönyvet, így most már kislánya tanító nénije az olvasókönyvbe bejegyezheti a piros pontot, de ami még fontosabb, hogy a házi feladathoz Fanni is berajzolhatja a kis házikót.

Az idén nem csak a rászoruló gyerekek, de minden első osztályos kisdiák is ingyen kapta meg a tankönyveket. Ennek azonban ára van. A tartós tankönyveket év végén vissza kell szolgáltatni az iskolának, aki viszont összefirkálta vagy összegyűrte azokat, ki kell fizetnie. Így aztán a biztonság kedvéért a szülők inkább már év elején megvásárolják azokat a könyveket, amelyekbe muszáj bejegyezni valamit.

Szakos Tünde, a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola elsős tanítója sorolja, mely könyvekre kell vigyázniuk a kicsiknek: két magyarkönyv, környezetismeret, technika, rajz és ének.

Mint mondja, az első szülői értekezleten tájékoztatta a szülőket az új rendszerről. A szülőkkel egy papírt is alá kellett íratnia, melyben felelősséget vállaltak a könyvekért.

– Természetesen a gyerekeknek is mondtam, hogy ne firkáljanak a könyvekbe, év végén derül csak ki, hogy ez mennyire sikerült – tette hozzá a pedagógus.

Egyik kis tanítványát, Zsoldos Petrát is megkérdeztük az ügyről. Kiderül, tudja, hogy vigyázni kell a könyvekre, de hogy miért, abban már bizonytalan.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában