Helyi közélet

2013.09.25. 10:26

Be akart szállni a bunyóba: gyilkolt a 46 éves férfi Hejőszalontán

Miskolc, Hejőszalonta - Először egy 12 éves kislányt akart ledöfni, helyette megölt egy fiatalembert.

Miskolc, Hejőszalonta - Először egy 12 éves kislányt akart ledöfni, helyette megölt egy fiatalembert.

Vádat emelt a közelmúltban a megyei főügyészég egy 46 éves férfival szemben, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György, a főügyészség szóvivője. A férfi felelősségre vonását több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kéri a vádhatóság, amiért bűnösség kimondása esetén 10-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó fegyházbüntetést szabhat ki rá a bíróság. Az ügyészség ez utóbbi büntetés kiszabását indítványozza a korábban már többször büntetett, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, tette hozzá a szóvivő.

A vádhatóság szerint a vádlott tavaly áprilisban Hejőszalontán tartózkodott rokonainál. Az esti órákban az utcán korábbi sérelmek felemlegetése miatt több férfi között verekedés alakult ki.

A vádlott be akart szállni a balhéba, de először ellökdösték onnan.

Ekkor beszaladt egy közeli házba, ahonnan egy 12 centiméteres pengehosszúságú késsel tért vissza, majd „Most meghaltok!” felkiáltással a verekedők felé indult és a késsel meg akarta szúrni a verekedőket épp szétválasztani igyekvő 12 éves kislányt. Ez azonban nem sikerült, mert egy fiatal férfi elé állt.

A vádlott ezt a 19 éves férfit mellkason majd nyakon szúrta. A gyerek közben elmenekült a helyszínről. A vádlott tovább folytatta a késes támadást; és egy nő felé fordult, akit szintén meg akart szúrni, azonban a nő is elmenekült előle. A vádlott egyfolytában azt kiabálta: “Most meghaltok!”

A férfi ezután egy 39 éves férfi felé indult, aki épp a vádlott rokonával verekedett. Őt hátulról egyszer gerinctájékon döfte, majd a korábban előle már elmenekült nő után indult. Utolérte, megrúgta, és amikor földre esett, összerugdosta. Az időközben értesített rendőrök később egyik rokonánál fogták el.

A vádlott által mellkason szúrt férfi szívsérülése miatt a kórházba szállítást követően meghalt.

A gerincen döfött sértett sérülései 8 napon túliak voltak, a szúrás miatt egy bordája összeroppant. A nőnek zúzódásai keletkeztek. A vádlott tagadja a cselekmény elkövetését de a vádat a sértettek és a tanúk vallomása, az orvosszakértői vélemények, a helyszíni szemle és a bizonyítási kísérlet adata, valamint a lefoglalt bűnjelek is alátámasztják, tette hozzá a szóvivő.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában