Helyi közélet

2013.09.14. 22:23

Barkósági napokat tartanak Ózdon

Ózd - Az Újra Ózdért Közhasznú Egyesület az idei szeptemberben is megrendezi a Barkóság népének és településeinek ünnepét, Telky János egyesületi elnök szervezésében.

Ózd - Az Újra Ózdért Közhasznú Egyesület az idei szeptemberben is megrendezi a Barkóság népének és településeinek ünnepét, Telky János egyesületi elnök szervezésében.A rendezvény első napja szeptember 27-e péntek lesz. Délután három órakor hagyományőrző kiállítás nyílik a Civil Ház emeleti nagytermében, majd négy órától térségi tudományos kutatók tanácskozására kerül sor. Megnyitó beszédet mond Fürjes Pál Ózd polgármestere. A moderátor szerepét dr. Paládi-Kovács Attila akadémikus, a város Díszpolára tölti be.

Szeptember 28-án szombaton Térzenére és lovas bemutatóra várják az érdeklődőket az Európa térre. Tíz órakor a Barkóság ünnepének hivatalos megnyitójára kerül sor ugyancsak az Európa téren. A megnyitót követően kultúrműsor veszi kezdetét: városi és térségi néptánc, énekegyüttesek, mesemondók műsora. Ezután fellépnek a Barkó térségei: ének, néptáncegyüttesek, monda, mese, dal, tánc, egyéni és kiscsoportos előadókkal. Most sem marad el a hagyományos népi ételkészítés.

Szeptember 29-én Szent Mihály napján 9 órakor Barkó túrára kerül sor. Tíz órakor Barkó kupa Országos Ifjúsági kézilabda torna lesz.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában