Helyi közélet

2013.09.17. 18:53

A Zöld Tea stábja Bioszentandráson forgatott két napig

Hernádszentandrás - BioSzentandrás is bekerült az M1 Itthon vagy - Magyarország Szeretlek műsorfolyamba szeptember 28-án. A délután 3 és 4 óra közötti 20 perces bemutatkozót az M1 Zöld Tea stábja hétfőn és kedden forgatja Hernádszentandráson.

Hernádszentandrás - BioSzentandrás is bekerült az M1 Itthon vagy - Magyarország Szeretlek műsorfolyamba szeptember 28-án. A délután 3 és 4 óra közötti 20 perces bemutatkozót az M1 Zöld Tea stábja hétfőn és kedden forgatja Hernádszentandráson.Üveges Gábortól, Hernádszentandrás polgármesterétől megtudtuk, hogy a település pályázat útján került be a műsorfolyamba. Azt kívánják bemutatni az országnak: a bio program nemcsak a Hernád-menti közösség életét változtatta meg, hanem szemléletet is formált. A tevékenységükkel rácáfoltak arra, hogy a bio élelmiszer csak a kiváltságosok privilégiuma lehet. Az árképzésükkel a Nyitott Kert és Hűség Programjukkal a megyében, a térségben élőknek is elérhetővé tették a hamisíthatatlan vidéki, ökológiailag ellenőrzött keretek között termelt zöldséget.

Falusi porták

A kétnapos forgatás alatt a Zöld Tea stábja bejárta a bio kertet, megismerkedett a program eredményeivel, jövőbeni terveivel. Részt vettek a tanodás gyerekek zöldségfelismerő versenyében , bepillantást nyerhettek a falusi porták mindennapjaiba. Elkísérték egy bio szállítmány útját Miskolcra. Kóstolták Hernádszentandrás ízeit, bekapcsolódtak egy interaktív kézműves foglalkozásba. Végül meglátogatták az ország legjobb vidéki éttermét, az encsi Anyukám Mondta éttermet, ahol BioSzentandrás termékeiből főzött étellel várták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában