Helyi közélet

2013.08.25. 18:38

Zenei barangolás - fedezzük fel együtt Miskolcot!

Miskolc - Az Itthon Miskolcon Egyesület idén már 7. alkalommal hívja játékra a miskolci családokat, diákokat, baráti társaságokat, közösségeket a Miskolci Szimfonikus Zenekarral együtt.

Miskolc - Az Itthon Miskolcon Egyesület idén már 7. alkalommal hívja játékra a miskolci családokat, diákokat, baráti társaságokat, közösségeket a Miskolci Szimfonikus Zenekarral együtt.A rendezvényt Miskolc Megyei Jogú Város Humán Főosztálya, Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztálya, Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága, és az Észak-Magyarország napilap támogatja.

Kedves Miskolciak! A korábbi évektől eltérően az idén egyetlen kiemelt tematikára épül játékunk. A „Játékos VárosJárás” központjába a zene kerül, melyre nem csak az szolgáltat okot, hogy városunk kiemelkedő zenei élettel büszkélkedhet és előkelő helyet foglal el az ország zenei képzésének palettáján, hanem az is, hogy 2013-ban ünnepli megalapításának 50. évfordulóját a város és a régió egyetlen hivatásos nemzeti kategóriás szimfonikus zenekara, a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az együttes 1963 óta áll a közönség szolgálatában. Az elmúlt 50 esztendő alatt megannyi kivételes produkcióval ajándékozta meg a komoly- és könnyűzene iránt rajongó közönségét egyaránt, s turnéik alkalmával nem csak a magyar tehetség bizonyítékát, de Miskolc hírét is elvitték „messzi földre”. Repertoárjuk nem merül ki a komolyzenei klasszikusokban, szívesen barangolnak a jazz, a nép-, a film- és a popzene „birodalmába”. A „Játékos VárosJárás” így egy zenés vetélkedőre hívja a csapatokat, melynek lényege, hogy a versenyző csapatok a várost járva ezúttal a zenekar 50 évéhez kötődő feladatokat kapnak, mindezt fűszerezve a játék örömével. A feladatok megoldása nem igényel felkészülést, de annyit elárulhatunk, hogy fontos szerephez jut városunk komoly- és könnyűzenei élete, a szimfonikus zenekar története. A komoly tematikától azonban nem kell megijedni, hiszen a játékos feladatok által olyan helyekre is elkalauzoljuk a versenyzőket, ahol korábban csak a képzeletük járhatott.


Játékos VárosJárás 2013. szeptember 28-án, szombaton

Négy kategóriában versenghetnek a maximum 5 fős csapatok:

  • Általános iskola felső tagozat
  • Középiskolások
  • Családok
  • Közösségek (baráti, munkahelyi, civil, stb.).
  • Minden kategória győztesei értékes jutalomban részesülnek.

    A zenekar az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja játékra való jelentkezést.

    A jelentkezéseket szeptember 20-ig várjuk a zenekar székházának címén: 3525 Miskolc, Fábián u. 6/a., a [email protected] e-mail címen, faxon: 46/506-695-ös számon, vagy személyesen a Miskolci Szimfonikus Zenekar székházában (Fábián u. 6/a)

    Kérjük, adja meg: melyik KATEGÓRIÁBAN indul a csapat, a CSAPAT NEVÉT, a CSAPAT KÉPVISELŐJÉNEK NEVÉT, TELEFONSZÁMÁT és E-MAIL CÍMÉT.

    A játék részleteiről a csapatok írásos értesítést kapnak. További információ: 30/ 637 0312.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában