Helyi közélet

2013.08.25. 19:21

Vitézek lettek, ’56 emlékét ápolják

Miskolc - Vitézavatást tartott vasárnap az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége a Minorita templomban.

Miskolc - Vitézavatást tartott vasárnap az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége a Minorita templomban.Több mint 30 jelölt tette le az vitézi esküt, majd az ökumenikus mise után a hagyományokhoz híven vitézzé avatták őket. Az avatást vitéz Sass László Sándor elnök-főkapitány végezte. Vitéz Szabó István miskolci törzskapitánytól megtudtuk, a lovagrendnek körülbelül 100 megyénkbeli tagja van. Legfőbb céljuk a ’56-os hagyományok őrzése és ápolása. Hozzátette: bár a vitézek közül sokan még nem éltek az ’56-os események idején, vagy ha igen, még kisgyerekek voltak, de szüleiktől, nagyszüleiktől sokat hallottak az akkori, ma már történelmi időkről, és ők is fontosnak tartják az ’56-os forradalom és szabadságharc eszmeiségének ápolását. A törzskapitány szerint azért is van ennek kiemelt jelentősége, mert egyre kevesebben élnek közöttünk olyanok, akik szemtanúi vagy résztvevői voltak a forradalom és szabadságharcnak. A vasárnap felavatott vitézek közül 13 megyénkbeli volt.

ÉM-HE


A frissen avatott, megyénkbeli vitézek

Kardos Katalin, Gyurkovics József, dr. Ódor Ferenc, Tóth Dániel Levente, Regős Ádám, Csáki István, dr. Nagy Ákos, dr. Kádár Zoltán, Sólyom Ferenc János, Biszterszky András, dr. Gonda Géza, Lipták Zsolt Béla, Svidró Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában