Helyi közélet

2013.08.24. 08:02

Verés lett a barátkozás vége

Miskolc - Nem engedte énekelni, ezért orrát törték – állítja a karaokeparti-szervező.

Miskolc - Nem engedte énekelni, ezért orrát törték – állítja a karaokeparti-szervező. Ketten – vagy négyen – támadtak rá egy miskolci fiatalemberre Miskolc belvárosában múlt hét pénteken éjjel, és alaposan megrugdosták. Hogy egy régi sérelem miatt, vagy hirtelen haragból történt- e mindez, azt a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett férfi ügyében a rendőrségi nyomozás hivatott feltárni.

Zúzódásai zöldülnek

– Karaoke bulik szervezésével foglalkozom, ezért az éjszakai életben csak Kopasz Karaokésként ismernek – mesélte bevezetésként Zámbó Sándor Dávid, akinek péntek óta sokat javult az állapota: már ki tudja nyitni az egyik szemét. Zúzódásai már zöldülnek, de törött orrán még mindig nehezen kap levegőt.

– A történet szálai néhány héttel ezelőttre nyúlnak vissza, akkor egy szórakozóhelyen is szerveztem karaoke bulit. Az egyik alkalommal odalépett hozzám Béla, és énekelni szeretett volna. Mivel éppen egy pörgős hungáriás blokk ment, és harmincan már elő voltak jegyezve, ráadásul Béla valami lassú számot szeretett volna előadni, ezért mondtam neki, hogy csak három óra után tudom becsúsztatni. A szabályok és a józan ész is ezt diktálja, hiszen amikor mindenki táncol, nem szakíthatom meg a blokkot egy lassú számmal – mesélte Zámbó Sándor Dávid.

– Ekkor megsértődött, mert a barátainak szerette volna megmutatni, milyen jól énekel. Dühében leöntötte egy fél pohár sörrel a keverőt, a másik felével engem, és hozzám vágta a poharat, de szó nélkül hagytam; nem jól veszi ki magát, ha az ember leáll huzakodni egy vendéggel – mesélte tovább a történetet a fiatalember. – Bélával korábban nem volt komolyabb problémánk – tette hozzá Zámbó Sándor Dávid. – Most kéthónapos a kislányom, mielőtt megszületett volna, Béla ajánlkozott is keresztapának. Két héttel ezelőtt újra összefutottunk Bélával a szórakozóhelyen, egy barátjával iszogatott; azt mondta, hogy még nem is volt rá módja, hogy bocsánatot kérjen a történtek miatt, hülyén viselkedett. Meghívott egy italra.

Folyik a büntetőeljárás

– Pénteken este egy barátommal és egy roma barátnőmmel a Single Speedbe mentünk, ahol megkértem a karaokés barátomat, hogy hagy énekeljek el egy számot. Rendes volt, becsúsztatott. Ahogy mentem a mikrofonhoz, megláttam Bélát. Ráköszöntem, hogy „Szevasz Cigány Béla!” – de nem rasszizmusból, hanem mert az éjszakában így ismeri mindenki; ahogy én vagyok a Kopasz Karaokés, úgy ő a Cigány Béla. Béla visszaköszönt, én pedig elénekeltem a számot, és már indultunk is a barátaimmal – idézte fel a pénteken éjjel történteket Zámbó Sándor Dávid. – Ahogy kiléptünk a szórakozóhelyről, egy kis roma srác mellbe rúgott.

Kérdeztem tőle, hogy mi a baja, mire ő: „Mit cigányozol itt?” Neki is elmondtam, hogy nem volt ebben semmi bántó, mert Bélát mindenki így ismeri, meg ha bajom lenne a cigányokkal, mit keresnék itt egy roma lánnyal? Ekkor megláttam Bélát, aki ott állt oldalt.

Mondtam neki is, hogy „Nem így van, Bélám?”, mire ő csak annyit mondott, hogy „Mondtam én, hogy meg lesz izélve a szád” – persze nem ezekkel a szavakkal. Ekkor kaptam egy újabb rúgást hátulról – majd egy csomót. Én úgy emlékeztem, ketten vertek, de később kiderült, hogy négyen voltak – tette hozzá Zámbó Sándor Dávid.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük dr. Gaskó Bertalan r.alezredest, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki arról tájékoztatott bennünket, hogy az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el és folytat jelenleg is büntetőeljárást. A szóvivő az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem közölt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában