Helyi közélet

2013.08.08. 13:40

Nézőpont: Kutas kampány

<em>Néhány nappal ezelőtt felmerült egy probléma Ózdon. A közkutas. Amire a parlamenti és az azon kívüli pártok propaganda irodái villámgyorsan lecsaptak. Pestről, vagy jó esetben a megyei kirendeltség klímás szobából megírták a magukét, aztán gyorsan elküldték a távirati irodának. Innen pedig rengeteg médium átvette az információkat, hiszen a hírversenyben nem szabad lemaradni.</em> <strong>Marosréti Ervin jegyzete</strong>

Néhány nappal ezelőtt felmerült egy probléma Ózdon. A közkutas. Amire a parlamenti és az azon kívüli pártok propaganda irodái villámgyorsan lecsaptak. Pestről, vagy jó esetben a megyei kirendeltség klímás szobából megírták a magukét, aztán gyorsan elküldték a távirati irodának. Innen pedig rengeteg médium átvette az információkat, hiszen a hírversenyben nem szabad lemaradni. Marosréti Ervin jegyzeteA közlemények után pedig néhány politikus meg is jelent Ózdon. GPS-el érkeztek a városba, mert másképp nem találtak volna oda. A látogatásnak pedig csupán az volt a célja, hogy a saját politikai tőkéjüket kovácsolják. Az ózdiak bőrén. Olyan helyeken osztottak zacskós vizet, ahol egyébként működik a kifolyó. Pózoltak a saját tv-s stábuk előtt és az odarendelt újságíróknak, riportereknek. Ezután beültek a több mint 10 milliós limuzinjukba, és odébb álltak. Mint akik jól végezték a dolgukat. Az autók többet értek, mint az önkormányzat vesztesége, ami a közkutakból származik.

A politikusok felkavarták az állóvizet, de megoldást nem hoztak. Csupán felkorbácsolták az indulatokat, és magukra hagyták az ózdiakat. A többségi és a kisebbségi társadalmat, akik az egyébként is kiélezett helyzetben megpróbálnak együtt élni. Az értelmetlen külső beavatkozás nem tett jót a városnak, sőt...

A közkutakon a víz csak csorog, a kampány viszont ömlik. Pedig a választás csak jövő tavasszal lesz. Mi jöhet még ez után?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában