Helyi közélet

2013.08.14. 17:49

Miért kell Miskolcnak sajtófőnök?

Miskolc - Mennyit költ az önkormányzat kommunikációra? Mennyiért jött Miskolcra Liebmann Katalin?

Miskolc - Mennyit költ az önkormányzat kommunikációra? Mennyiért jött Miskolcra Liebmann Katalin?A múlt héten írtuk, Liebmann Katalin sajtófőnökként dolgozik Miskolcon. De vajon miért volt szükség sajtófőnökre? – kérdeztük. Kinek mi a feladata? Márcsak azért is, mert szóvivők, tanácsadók is segítik az önkormányzat, a holding és cégei munkáját.

A választ Koczák Szilvia sajtószóvivőtől kaptuk, aki elmondta, az új sajtófőnök a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holdinghoz tartozó cégek kommunikációs szakembereivel tartja a kapcsolatot, ezek kommunikációs és sajtófeladatait koordinálja, kommunikációs terveket készít elő. „A törvényi előírás szerinti kötelező és mind nagyobb nyilvánosság, valamint a polgárokkal való közvetlenebb kommunikáció és az önkormányzat szerteágazó feladatai, a fejlesztési projektek tették szükségessé, hogy mint korábban is, legyen kommunikációt koordináló szakember.”

Havi illetmény

Kérdeztük, mennyi pénzt költ az önkormányzat kommunikációra. A válasz szerint erre a célra nincs elkülönítve összeg az önkormányzat költségvetésében, mivel a tisztviselők feladatkörükben meghatározott munkájukat az illetményükért látják el. Ugyanakkor a kiadványok, egyéb információs csatornák, – mint például televízió, újság – fenntartása, illetve az ezt kiadó cég működtetése költségvetési soron szerepel a rendeletben. „Munkatársaink illetménye is törvényi előíráson alapul, a tisztviselőkre és tanácsadókra a Kttv. vonatkozó szakaszai az irányadóak. A kormánytisztviselőkre, önkormányzati tisztviselőkre vonatkozó illetményt a nevezett törvény 131-133 §-a határozza meg, tehát mindkét esetben törvényi szintű szabályozás alapján állapítható meg a havi illetmény, áll a szóvivőtől kapott válaszban.

Szerettük volna megtudni azt is, hogy mennyi fizetésért jött Miskolcra Liebmann Katalin, és hogy mekkora a fizetése a polgármester tanácsadójának, Balázsi Tibornak. A válaszban nem kaptunk konkrét összeget, arra hivatkozva, hogy illetményük forintosított változatát a tisztviselők és tanácsadók személyi jogaira tekintettel nem áll módjukban kiadni. Balázsi Tibor tanácsadóként, dr. Liebmann Katalin, tisztviselőként van állományban a hivatalban.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában