Helyi közélet

2013.08.22. 19:09

Mi lesz a Szivárvány óvodával?

Miskolc - „Hiteltelen és szavahihetetlen a városvezetés, hiszen az új óvodai tanév kezdetére sem sikerült felújítani a miskolci Szivárvány óvodát” – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Bartha György szocialista önkormányzati képviselő, Szihalmi Péter, az MSZP miskolci alelnöke és dr. Varga László országgyűlési képviselő.

Miskolc - „Hiteltelen és szavahihetetlen a városvezetés, hiszen az új óvodai tanév kezdetére sem sikerült felújítani a miskolci Szivárvány óvodát” – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Bartha György szocialista önkormányzati képviselő, Szihalmi Péter, az MSZP miskolci alelnöke és dr. Varga László országgyűlési képviselő.„Normális esetben 6-7 hónap elegendő ahhoz, hogy végezzenek egy ilyen beruházással, Miskolcon azonban tavaly április óta kénytelenek az intézmény óvodásai a Könyves Kálmán Általános Iskolában, albérletben meghúzniuk magukat, s az új tanévet is ott kell kezdeniük.” Hozzátették: a Szivárvány óvoda ügye korántsem egyedi, más miskolci óvodában sem sikerült a nyári szünet alatt elvégezni a szükséges felújításokat.

„Augusztus végére megtörténik az óvoda műszaki átadása, amint a használatbavételi engedély meglesz, nyithat az óvoda” – erről már Kiss Gábor alpolgármester beszélt, reagálva a szocialisták által tartott sajtótájékoztatóra.

Példaértékűnek nevezte azt a munkát, amelyet az Intézményfenntartó Központ végzett az óvodában. Hangsúlyozta, nem az önkormányzat tehetett arról, hogy a közbeszerzésen kiválasztott vállalkozó nem fejezte be a munkát. „De saját hatáskörbe vontuk a beruházást, a központ igényes és intenzív munkát végzett” – fogalmazott. „A szocialistáknak voltak ennél csúfosabb ügyeik is, például a Selyemréti strand, ahol csak az átadás dátumát cserélgették a beruházást jelző táblán” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában