Helyi közélet

2013.08.16. 09:16

Máshol köszön vissza az utcakő Miskolcon

Miskolc - Kilenc képviselő kapott a főutcáról felszedett régi utcakőből, járdára, közterület burkolására.

Miskolc - Kilenc képviselő kapott a főutcáról felszedett régi utcakőből, járdára, közterület burkolására.

Mindkét oldalon gúlákban állnak az utcakövek, van, ahol a már felszedettek, van ahol a lerakásra várók, írta lapunk a múlt héten, amikor arról számoltunk be, hogy hol tart a főutcán a burkolat cseréje, latolgattuk, mikorra várható a munka befejezése. Arról is beszámoltunk, hogy nehéz még elképzelni, milyen lesz a megújult főutca a kandeláberekkel, az utcabútorokkal és az újonnan ültetett fákkal. Márcsak azért sem, mert a nemrégiben lefektetett utcakő meglehetősen koszos, kérdéses, hogy sikerül-e, és hogyan tisztává varázsolni. (No és tisztán tartani.)

A munka dandárja a Villanyrendőr utáni részen folyt a múlt héten és folyik most is, itt láttuk gúlában az utcaköveket. Meg is jegyeztük: „mi nem értünk hozzá, de a felszedetteket igen jó állapotúnak látjuk, fel is merül, hogy mi lesz a sorsuk. Vajon elhelyezik-e, s ha igen, hová helyezik le őket újra? 

12 és fél négyzetméter

 Kérdéseinket a Miskolc Holding Zrt kommunikációs vezetőnek, Pásztor Imrének is eljuttattuk. Válasza szerint, a régi kockakövek a bontást követően a nádasréti szeméttelepre kerülnek és az önkormányzat rendelkezik felettük. Ezek után kerestük Koczák Szilviát, a miskolci önkormányzat szóvivőjét. Válaszából kiderült, a Széchenyi utcáról felszedett burkolatot az önkormányzati képviselők igényeinek megfelelően osztották szét. Összességében 12 ezer 415 négyzetméternyi utcakőről van szó, melyeket közintézmények melletti területre és közterületekre lehet felhasználni. Azt is hozzáfűzte, hogy a lerakási költséget a képviselők állják az adott helyszíneken.

Kérdeztük, mely képviselők kértek, és kaptak a felszedett utcakövekből. A válasz szerint 13 képviselő adott be igényt a felbontott utcakövek hasznosítására, ebből 9 képviselő kérését ítélte indokoltnak és megalapozottnak a főépítészeti kabinet és a városfejlesztési és üzemeltetési főosztály. Azoknak a képviselőknek a kérését, akik parkoló illetve játszótér burkolására nyújtottak be igényt, utasították el, mivel műszakilag nem indokolt helyszínekről volt szó. Olyan beruházások kerültek előtérbe, amelyek a 2013. évi felújítási beruházási tervben szerepeltek, például járdaépítés vagy közterület burkolása.

Múlt heti írásunkban azt is felvetettük, hogy vajon mikor érkeznek meg az új, Miskolc címerével ellátott csatornafedlapok, s vajon mikor cserélik ki az újakra a régieket. Pásztor Imrétől megtudtuk, megérkeztek, és elkezdték kihelyezni, például a Villanyrendőrnél és a Városház téren is találkozhatunk már ilyen fedlappal.

- ÉM-HM - 


A képviselők, akik igényeltek és kaptak a térkövekből:

1. Gazdusné Pankucsi Katalin

2. Seresné Horváth Zsuzsanna

3. Kovács Józsefné

4. Takács Gábor

5. Katona Ferenc

6. dr. Gonda Géza

7. dr. Zsiga Marcell

8. dr. Nehéz Károly

9. Bartha György


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában