Helyi közélet

2013.08.16. 19:00

Közlemény - Parkolási rend a hétvégén Miskolcon

Miskolc - 2013. augusztus 19-ei és 20-ai munkaszüneti napokon a parkolás rendje az alábbiak szerint alakul.

Miskolc - 2013. augusztus 19-ei és 20-ai munkaszüneti napokon a parkolás rendje az alábbiak szerint alakul.2013. augusztus 19-én (hétfőn) Miskolcon a Régió Park Miskolc Kft-hez tartozó felszíni parkolókban a szombati munkarend szerint alakul a parkolás, azaz reggel 08:00-tól 13:00-ig kell fizetniük az autósoknak. Kivételt képeznek ez alól a kiemelt idegenforgalmi övezetek és csomópontok, ezeken a helyeken változatlan a parkolási rend.

2013. augusztus 20-án díjmentesen lehet parkolni a Régió Park Miskolc Kft-hez tartozó felszíni parkolókban.

2013. augusztus 19-én és 20-án a az Európa téri mélygarázs, valamint a Régiposta úti Parkolóház szintén díjmentesen vehető igénybe.

Augusztus 21-étől a Régió Park Kft. az alábbi területeket vonja be, az ott élők kérésének megfelelően a fizetős várakozási övezetbe, ezen belül is a KÉK zónába:

  • Mátyás király u. 16-50. szám közötti szakasz,
  • Mátyás király u. 13. szám melletti és mögötti terület,
  • Volodga u. 6-26. szám közötti terület.
  • Az itt élőket a Régió Park Kft. a változásról értesítette, akik úgynevezett kedvezményes lakossági parkoló bérlettel vehetik igénybe a fizető parkolóhelyet.

    Tájékoztatásul ennek szabályozása Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 26/2010. (VI. 30.) sz. rendelete Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén a járművel történő díjköteles várakozás szabályairól alapján az alábbiak szerint:

  • a.) állandó miskolci lakóhellyel vagy bejelentett miskolci tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély, akinek közvetlenül a lakóhelye mellett fizető parkolóhely üzemel, és a parkolása 100 méteren belül máshol nem oldható meg.
  • b.) miskolci lakóingatlan magánszemély tulajdonosa vagy haszonélvezője, ha az érintett lakóingatlan mellett fizető parkolóhely üzemel, és a parkolás 100 méteren belül máshol nem oldható meg.
  • A kedvezményes lakossági parkoló bérlet csak teljes naptári évre, és csak az igénylő tulajdonában lévő gépkocsira váltható meg, a megvásárlás időpontjától függetlenül. A kedvezményes lakossági parkoló bérletet az igénylő a lakóhelyéhez vagy lakóingatlanához legközelebb eső parkolóba kérheti személyi igazolványa, lakcímkártyája vagy a tulajdonában lévő lakóingatlan 30 napnál nem régebbi, hiteles tulajdoni lapja, továbbá a gépkocsi tulajdonjogát igazoló forgalmi engedély bemutatása mellett, feltéve, hogy a bemutatott okmányok adatai a név, a lakcím vagy a tulajdoni lapon feltüntetett cím tekintetében megegyeznek.

    Magánszemély kedvezményes lakossági parkoló bérletet csak egy parkoló területére igényelhet, lakásonként, illetve lakóingatlanonként legfeljebb kettő darabot, az l. számú mellékletben meghatározott díj ellenében. Minden további parkoló bérlet az adott zónára érvényes általános szabályok mellett vásárolható meg. Kedvezményes lakossági parkoló bérlet kizárólag adott rendszámhoz kapcsolódóan váltható.

    - Pásztor Imre, Miskolc Holding Kommunikációs, PR vezető -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában