2013.08.20. 14:20

Közlemény - Jobbik: Sebestyén hiteltelen földügyben

Miskolc - Rendkívül hiteltelen Sebestyén László, Fideszes országgyűlési képviselő múlt heti, földtörvény kapcsán tett nyilatkozata – állítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci elnöke, Pakusza Zoltán emlékeztetve, a Fidesz nem vállalta a Jobbik által többször is felajánlott vitát a témában.A törvény egyértelműen kiskaput nyit a külföldiek földszerzéséhez – folytatta Pakusza –, így egy külföldi „pályakezdő gazdálkodó” számára elegendő, ha a földvásárlásra vonatkozó jognyilatkozata idején életvitelszerűen él magyarországi lakcímen, és vállalja, hogy egy éven keresztül ott is marad. Így, ha vásárol például egy lyukóvölgyi putrit és ott lakóként jelenti be magát, életvitelszerű tartózkodása gyakorlatilag ellenőrizhetetlen lesz, de máris vásárolhat magyar termőföldet. Ugyanilyen lehetőség a földszerzésre, az ökológiai gazdálkodás folytatásának célja, melynek bejelentésével a külföldi állampolgár mindenkit megelőz az elővásárlási sorrendben.

Ilyen és ehhez hasonló kiskapukkal nyitja meg a Fidesz a külföldi vásárlók előtt a magyar termőföld megszerzésének lehetőségét, ami már most kísértetiesen hasonlít a ’90-es évek privatizációs folyamatához, amikor külföldi vállalkozók magánosították a magyar ipart, azzal a jelszóval, hogy „csak feltőkésítik a vállalatokat”. Ezt a folyamatot vetíti előre a földtörvény is, melyhez a Sebestyén László vezette miskolci Fidesz is asszisztál – jelentette ki Pakusza Zoltán.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -