Helyi közélet

2013.08.21. 12:14

Kettős ünnep volt Bőcsön

Bőcs - A zempléni kisfalvak klubja a ZTSZ, hiszen a 70 tagtelepülés 95 %-a 2000 lakos alatti község.

Bőcs - A zempléni kisfalvak klubja a ZTSZ, hiszen a 70 tagtelepülés 95 %-a 2000 lakos alatti község.Nagy érdeklődés kísérte augusztus 17-én a bőcsi kettős ünnep eseményeit. A XVII. Zempléni Településszövetség Napja a Bükkaranyosi Huszárbandérium bemutatójával vette kezdetét a Hernád-parton, amelyen részt vettek a tagtelepülések képviselői. Ezután Nagy László, Bőcs polgármestere köszöntötte a szövetség napján jelenlevőket. Májer József, a Zempléni Településszövetség elnöke megnyitó beszédében elmondta: előző nap a közgyűlés határozatban döntött arról, hogy a 2014.évi ZTSZ-nap rendezési helyszíne Kovácsvágás lesz. Azt is bejelentette: Bőcs immár másodszor a házigazdája a szövetség napjának, először 1998-ban adott otthont a rendezvénynek. Most is kitűnően felkészültek, igazán jó hangulatú rendezvényt csináltak. A zempléni kisfalvak klubja a ZTSZ, hiszen a 70 tagtelepülés 95 %-a 2000 lakos alatti község - hangoztatta Májer József. Összefogással azonban csodákra is képesek vagyunk. Az eddigi rendezők sorrendben a következők: Mezőzombor-Bor-tó, Bőcs, Szerencs, Pálháza, Megyaszó, Monok, Sárospatak, Tarcal, Karcsa, Tokaj, Gesztely, Sátoraljaújhely, Mád, Újcsanálos, Tállya, Cigánd, Bőcs. A Zemplénért Díj kitüntetést az alábbiak érdemelték ki: Dr. Kupa, Mihály, Májer József, Nánássy Miklós, Laczkó Károly, Bűdi Károly, Köteles László, Lelovics Miklós, dr. Ódor Ferenc, Vojnár László, dr. Kovács János megyei főjegyző, dr. Hörcsik Richárd.

Erős állam

A bőcsi falunapon dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte:" A múltjára büszke, a hagyományait ápoló, erős Magyarországot építünk! Államalapító István király művét megőrizzük!

Ma is szükség van az államra, mint szervezeti formára. Csak az erős állam képes megvédeni a polgárait attól, hogy multinacionális cégek, bankok pusztán telephelynek nézzék hazánkat. Számos intézkedés történt az elmúlt 3 évben ennek megelőzése érdekében. A Magyar Nemzeti Bank most már nem csak a nevében magyar és nemzeti intézmény! A különadók révén olyan cégeket, ágazatokat vontunk be a közteherviselésbe, amelyek a szociálliberális kormányok alatt elkerülték ezt."

Falunapi megemlékezésében Nagy László polgármester kiemelte: "Ne hagyjuk, hogy a globalizáció elvegye ünnepeinket, elvegye az örömünket is. Ünnepünk adjon még nagyobb erőt, hogy higgyük el:jó irányba fordultunk." Ezután Szőnyi Tamás esperes megáldotta az új kenyeret.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában