Helyi közélet

2013.08.29. 11:21

Jobbik: "Alkotmányellenes a miskolci önkormányzat adatkezelése"

Miskolc - „Alkotmányellenes a miskolci önkormányzat adatkezelése, állapította meg Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos" – mondta Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Miskolc - „Alkotmányellenes a miskolci önkormányzat adatkezelése, állapította meg Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos" – mondta Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A párt még júniusban kért állásfoglalást, mert úgy gondolták, a miskolci városvezetés a közérdekű adatkérés árának brutális emelésével törvénysértő módon korlátozza az átláthatóságot.

Az Észak-Magyarország hasonló ügyben fordult az adatvédelmi biztoshoz, aki ugyanazt állapította meg, amit a Jobbiknál. Mindkét esetben a kormányhivatalnak is megküldte állásfoglalását. Lapunkat még nem tájékoztatta a hivatal, a Jobbikot igen.

„Nincs ráhatása az ügyre, mert ez nem törvényi felügyeleti jogkör. Javasolta, forduljunk bírósághoz" – tudtuk meg Jakab Pétertől. Aki elmondta: később döntenek, hogy megteszik-e.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában