Helyi közélet

2013.08.29. 12:11

Jegyzet: Számokban

<em>Nőtt a foglalkoztatás, ha nem is a beígért egymillióval.Többen rávágják: persze, hisz az eddigi 8 órás közfoglalkoztatást zömmel 6 órás váltotta fel, így több embert alkalmazhatnak. Az illetékes államtitkár igyekezett is tisztázni: a foglalkoztatásbővülés csak kisebb részben származik ebből</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Nőtt a foglalkoztatás, ha nem is a beígért egymillióval.Többen rávágják: persze, hisz az eddigi 8 órás közfoglalkoztatást zömmel 6 órás váltotta fel, így több embert alkalmazhatnak. Az illetékes államtitkár igyekezett is tisztázni: a foglalkoztatásbővülés csak kisebb részben származik ebből. Szalóczi Katalin jegyzete. Mindegy, az év döntő részében úgyis csak a nettó 22 ezer 800 forintra számíthat a közfoglalkoztatott is, és a hatórás munkáért is csak nettó 37 ezret kap, függetlenül attól, hogy értékes munkát végez vagy jobbára a lapátnyelet támasztja. A nagyobb baj, hogy ez nem igazán jelent visszautat a munka világába, s a közmunkás gyermeke is aligha érzi: milyen más, amikor az ember nem segélyre vár, hanem közmunkába indul...

A kedvező számokban benne vannak az idény- és diákmunkások is. Diákmunka volt a szocializmusban is, magam is rendre azzal kerestem meg egy öltözet ruhára valót egy hónapnyi munkámmal. Kanadai ismerőseim is úgy végezték el az egyetemet, hogy mellette mindvégig dolgoztak. Elég sokan rászorulnának már itt is, mióta csökkentek az államilag finanszírozott keretek. Csakhogy most és itt leginkább zsebpénzre telik a pénzből, amit a diákszervezeteken keresztül (más út nincs) kapni lehet.. Azt pedig nem tudni, hányan tudnak meg is élni a keresményükből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában