Helyi közélet

2013.08.13. 09:49

Factory Fesztivál - Ismét beindul a Vasgyár!

Miskolc - Underground zenék, extrém sportok, break- és roller show! Hogy hol? Természetesen augusztus 16-17-én a Vasgyárban, a Factory Fesztiválon.

Miskolc - Underground zenék, extrém sportok, break- és roller show! Hogy hol? Természetesen augusztus 16-17-én a Vasgyárban, a Factory Fesztiválon.- Sok összetevője van annak, hogy támogatjuk a Factory Fesztivált - fogalmazott az esemény hétfőn megtartott City Hotelbeli sajtótájékoztatóján Kiss László, az Észak-Magyarország főszerkesztője, a Maradj Miskolcon Alapítvány kuratóriumi elnöke. - A legfontosabb talán az, hogy az összes miskolci fesztivál közül ez az, ami abszolút miskolci. Nem mintha a többi nem lenne az, de a Factory helyszíne, története és a szervezők tekintetében is igazán miskolci. A kínlódással: azzal, hogy mindig nehezen áll össze - mint minden Miskolcon.

Kiss László szerint, ha nem lenne Factory Fesztivál, akkor nagy baj lenne. Baj, mert ez az a rendezvény, amely a Vasgyár miatt emblematikus és a fiataloknak szól, fiatalok által.

- A miskolci jövő egyik legfontosabb kérdése az, hogy mennyire tudja a város megfogni, itt tartani a fiatalokat azért, hogy itt maradjanak és ne menjenek el - mondta a Maradj Miskolcon Alapítvány kuratóriumi elnöke. - Természetesen nagyon fontos a megélhetés is, azonban hasonlóan fontos a fiatalok számára a közösségi élet és lét. Ez a fesztivál ezt is erősíteni tudja!

Extrém és underground

Egri Zsuzsa, a Factory Aréna vezetője kilencedik esztendeje a fesztivál egyik szervezője. Szerinte olyan hangulata és pezsgő élete van a Factorynak, a Vasgyárnak, amely utánozhatatlan és egyedi.

- Ennek ellenére minden évben meg kell mindezt erősíteni - az idén például fiatal szervezőkkel - tette hozzá.

Hogy kik ők? Név szerint Huba Patrik és Jantek Tamás, akik közel fél évtizede foglalkoznak különböző fesztiválok szervezésével. A fiúk elmondták, hogy igyekeznek a szélesebb közönség felé is nyitni, ezért lesznek extrám sport bemutatók - roller, dirt, parkour - , mellett többek között break táncosok, és tűzzsonglőrök is a vasgyár katlanban. Az igazán bátrak pedig graffiti- és freestyle versenyen próbálhatják ki tudásukat, nem mellékesen értékes G-Shock, Harlee Shop, és Skull Candy ajándékokért.

Megtudtuk: csütörtökig elővételben válthatunk kétnapos bérletet mindössze 2 ezer forintért, ám a helyszínen is mindössze 500 forinttal lesznek drágábbak ezek a belépők. A napijegyek 1500 forintot kóstálnak majd. És, hogy kikre csápolhatunk a vasporban az előttünk álló hétvégén? A teljesség igénye nélkül "gyárista lesz" Deniz, a Hősök, az AKPH, Ludmilla, Chris Lawyer és az Elektrógerek, azaz Bordee és Astro is.

A Factory Fesztiválról minden információ beszerezhető a rendezvény hivatalos honlapján (www.factoryfestival.hu) és a a Facebookon (facebook.com/factoryfestival).

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában