Helyi közélet

2013.08.01. 12:15

Hagyományos kézi aratás Harsányban

Harsány - A régi időkre jellemző, sokak által még nem látott kézi aratást elevenítették fel a hétvégén Harsányban. Szombat délután 17 pár kezdett hozzá hagyományos módon a búza betakarításához.

Harsány - A régi időkre jellemző, sokak által még nem látott kézi aratást elevenítették fel a hétvégén Harsányban. Szombat délután 17 pár kezdett hozzá hagyományos módon a búza betakarításához. A 17 férfi és 17 asszony, akik még fiatal korukban részt vettek kézi aratásában nagy lelkesedéssel és örömmel adták át, mutatták be tudásukat a fiataloknak. A férfiak a búzát lekaszálták az asszonyok markot, szedtek, a búzát kévébe kötötték, és utána keresztbe rakták, majd megrakták a szekeret. „Örülök, hogy ilyen látványos értékőrző programok színesítik településünk mindennapjait. Köszönöm a Szilvási családnak a szervezést, és mindenkinek a támogatását, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez"- mondta Szabó Gergely polgármester. A learatott búzát augusztus 17.-én az I. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon fogják hagyományos módon cséplőgéppel kicsépelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában