Helyi közélet

2013.08.06. 17:26

Edelény a megújulás kapujában

Edelény - Örvendetes, hogy a kastélykerti sporttelep első üteme szeptember elején elkezdődhet.

Edelény - Örvendetes, hogy a kastélykerti sporttelep első üteme szeptember elején elkezdődhet.720 millió forintból újul meg az idén Edelény belvárosa. Az EU által biztosított vissza nem térítendő támogatás összege csaknem 600 millió forint. Molnár Oszkár polgármester az augusztus 3-án megtartott sajtónyilvános nyitórendezvényen ismertette a projekt részleteit.

Edelény valóban a megújulás kapujában áll, hiszen a projektnek köszönhetően épületek, utak, terek újulnak és szépülnek meg a városban - jelentette ki Molnár Oszkár. A 2012-ben megkezdett, 720 millióból megvalósuló fejlesztések célja, hogy az egész várost élhetőbbé, komfortosabbá varázsolják az ott lakók számára. A nagyszabású projekt markáns változást jelent majd az edelényiek életében.

Új küllem

A legszembeötlőbb az lesz, hogy teljesen új küllemet ölt a városközpont: az utcák, terek, járdák is új ruhát kapnak. A belvárosi rehabilitáció a beruházás első üteme, a második szakaszban olyan, a 27. számú főút forgalmát érintő változások fognak megvalósulni, melynek köszönhetően a legszűkebb értelemben vett belvárosi rész sétálóutcává tud válni. A kastély közelében, a Bódva partján pedig telkeket alakítanának ki, ahová a műemlék által remélhetőleg fellendülő turizmust kiszolgáló vendéglátó, szállásadó és egyéb szolgáltató vállalkozások települhetnének. A fejlesztések szükségességét az önkormányzat vezetése és a lakosok is érezhetik: a konzorciumi partnerek gördülékeny együttműködésének, szakmai hozzáértésének köszönhetően késlekedés nélkül, szinte azonnal megkezdődtek a felújítások. Arról is beszélt a polgármester, hogy már befejeződtek a volt Bódva étterem felújítási munkálatai, a Diana presszó homlokzatának felújítása 90%-os készültségben van, és folyamatban van a Háztartási Bolt újjáépítése. A Deák Ferenc úton és a kapcsolódó utcákban, valamint az István király úton is haladnak a munkálatokkal. Elkészült az Antal György utcában kialakított parkoló is. Mivel Edelény közigazgatási intézményei szétszórtan helyezkednek el, ezért a városvezető javasolta, hogy az intézmények egy épületbe és központi helyre kerüljenek. Ennek alapján hamarosan áttervezik a könyvtár és a polgármesteri hivatal épületét is. A kastély ugyan már kész, de csak tavasszal adják át. Örvendetes viszont, hogy a kastélykerti sporttelep első üteme szeptember elején elkezdődhet.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában