Helyi közélet

2013.08.29. 09:20

Diósgyőri stadion - Veszik-e az utolsó akadályt?

Miskolc - Ha tárgyalják csak sürgősségivel kerülhet a közgyűlés elé a Diósgyőri stadion ügye.

Miskolc - Ha tárgyalják csak sürgősségivel kerülhet a közgyűlés elé a Diósgyőri stadion ügye.Már beszámoltunk róla, hogy csütörtökön rendkívüli közgyűlést tart Miskolc Megyei Jogú Város képviselő-testülete, és elképzelhető, hogy ezen az egyik napirendi pontként szó esik majd a Diósgyőri stadionról, a létesítménybe tervezett építési munkálatokról.

Még nem tudta

Koczák Szilvia, a városháza szóvivője keddi megkeresésünkkor még nem tudta megmondani, hogy szerepel-e ilyen tartalmú előterjesztés a napirendek között, míg szerdán, az újabb érdeklődésünkre azt felelte, hogy egy, a DFC Kft.-t érintő előterjesztés megtárgyalásra kerül. Miután megkaptuk tőle a pontos napirendet, kiderült, hogy létezik ugyan egy olyan előterjesztés, amely a ,,Javaslat a DFC Kft. látvány-csapatsport támogatásból megvalósuló sportfejlesztésre irányuló pályázathoz önrész biztosítása" címet viseli, de ez nem az, amire a DFC Kft. többségi tulajdonosának részéről várnak.

Kiemelten fontos

Ugyanis a témában megkerestük Sántha Gergelyt, a DFC Kft. többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezetőjét, a háttértulajdonos, Leisztinger Tamás közvetlen munkatársát, aki érdeklődésünkre a következőket nyilatkozta:

,,A miskolci stadionfejlesztés mind a miskolci önkormányzat, mind a mi számunkra egyaránt kiemelten fontos, az eddigi tárgyalásaink során rendkívül konstruktív szellemben vettek részt az önkormányzat vezetői. Remélem, hogy a csütörtöki közgyűlésen megszületik az a döntés, amely rendezi a tervezett építési munkálatokban érintett ingatlanok helyzetét, tulajdoni viszonyait, és ezzel az utolsó akadály is elhárul az elől, hogy megkezdődhessen a stadion rekonstrukciójának első üteme TAO forrásokból, valamint a rendezett helyzet lehetőséget teremthet arra, hogy a szombathelyi Haladás stadionhoz hasonlóan a fejlesztés további ütemeihez közvetlen támogatást kaphassunk. A beruházással kapcsolatosan részletekbe menően az önkormányzattal és a többi érintett féllel egyeztetve kívánunk tájékoztatást adni."

A közgyűlés előtt

Hogy elhárul-e az utolsó akadály a stadionépítés elől, az csak csütörtökön 17 órakor, a közgyűlés előtt fog kiderülni, ugyanis akkor még sürgősségi előterjesztésként bevihetik a képviselő-testület elé az ehhez szükséges előterjesztést.

ÉM-BCS


Kapcsolódó cikkek:

Szombathely, 2013. augusztus 28., szerda (MTI) - A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás-stadion és -sportcsarnok létesítésére - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a szombathelyi városházán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője.

Miskolc - Lehet, hogy mégis az önkormányzat miatt csúszik a pályaépítés Diósgyőrben?

Miskolc - A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli a hírt, hogy a Diósgyőri stadion felújítására is jut állami támogatás, hiszen Diósgyőr a magyar foci egyik fellegvára, az ország egyik legnagyobb szurkolótábora pedig megérdemli, hogy méltó körülmények között biztathassa csapatát – mondta el Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci elnöke keddi sajtótájékoztatóján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában