Helyi közélet

2013.08.06. 10:20

Bottal támadt a férfi az úszómesterre a Selyemréti strandon

Miskolc - Hajat mosott a férfi a gyerekmedence lábmosójában, ezért szólt rá az úszómester.

Miskolc - Hajat mosott a férfi a gyerekmedence lábmosójában, ezért szólt rá az úszómester.A hőség elől sokan menekültek a strandokra a hét végén, a Selyemréti fürdőre is ki kellett akasztani a „megtelt” táblát. A zsúfoltságot csak fokozta, hogy viselkedni nem tudó vagy nem akaró, hat-nyolcgyerekes családok tucatjai is kinn voltak a strandon, akik néha egymással is összeszólalkoztak.

Egy olvasónk szerint a családok valószínűleg valamilyen kedvezményes belépővel juthattak be a strandra, ahol „az egyik úszómesterre kést emeltek, a másikat egy bottal fejbe verték”.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: késes incidensről nincsenek információi a rendőrségnek, de botos támadással kapcsolatban valóban történt rendőri intézkedés.

Az eset kapcsán felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt bűnügyi őrizetbe vettek a rendőrök egy 27 éves kazincbarcikai férfi t, aki egy farúddal megütött egy úszómestert.

Czinkné Sztán Anikótól, a strandot is üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől úgy tudjuk, szombaton este hét óra körül az egyik úszómester figyelmeztetett egy férfi t, aki a gyermekmedence lábmosójában szappanozta, samponozta be magát, majd beugrott a medencébe.

Ezt nem vette jó néven emberünk, aki felkapott egy husángot, és fejbe ütötte vele az úszómestert.

A strand személyzete értesítette a rendőrséget, majd az úszómestert – sérülései ellátására és kivizsgálásra – a mentők kórházba szállították. Késes incidensről azonban az ügyvezető sem tudott.

Nem szociális alapon

Megkérdeztünk Czinkné Sztán Anikót, hogy valóban „szociális alapon” jutottak-e a strandra a nagycsaládosok, azonban az ügyvezető cáfolta ezt: mint kifejtette, már eleve az sokak számára lehetőséget teremt a strand meglátogatására, hogy a próbaüzem alatt alacsonyabb jegyárral lehet bejutni a fürdőbe, senki sem kapott rászorultsági vagy más alapon ingyen belépőt. Az ügyvezető elmondta még: más strandokon is előfordulnak hasonló esetek, ilyenkor mindig kérik a rendőrség segítéségét, az illetőt pedig kitiltják a fürdőből.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában