Helyi közélet

2013.08.06. 20:14

Bölcsődékre nyert pénzt Miskolc

Miskolc - Nyár végéig tizenegy miskolci intézmény újulhat meg pályázati forrásból Miskolcon.

Miskolc - Nyár végéig tizenegy miskolci intézmény újulhat meg pályázati forrásból Miskolcon.Pályázati pénzből újulhat meg három miskolci bölcsőde a nyár végéig, jelentette be Soltész Miklós államtitkár és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere sajtótájékoztatón kedden. A bölcsődefejlesztés a kormány kiemelt programjának részeként valósul meg. Az államtitkár magáról a programról beszélt: 2010 és 2014 között 27 milliárd forintot szánnak az országban bölcsődék felújítására és újabb bölcsődei férőhelyek teremtésére, fogalmazott. Ez idő alatt 200 új bölcsődét hoztak és hoznak létre mintegy 6200 férőhellyel, és több mint 2000 férőhely újul meg. Az államtitkár hangsúlyozta, Miskolc is részt vett azon a 2 milliárd forint összértékű, bölcsődefejlesztésekre kiírt pályázaton, amelyet az észak-magyarországi térségre írt ki a kormány.

Miskolc 350 millió forintot nyert, amely 100 százalékos finanszírozást jelent, azaz nem kell önrészt hozzátennie a fenntartónak – mondta Soltész Miklós.

Utalt a vakolatomlásra

Dr. Kriza Ákos elmondta, új szigetelést kap a három bölcsőde, ezen túl a felújítás a teljes nyílászárócserét, akadálymentesítést jelenti, valamint megújul a mosdó, komfortosabbá válik. A polgármestertől megtudtuk, igyekezték úgy kiválasztani az intézményeket, hogy a város különböző pontjain legyenek, így a diósgyőri, a belvárosi Mesemalom és az avasi Napraforgó bölcsődékre esett a választás.

– A bölcsődefelújításokra nagy szükség van – jegyezte meg a polgármester, és a tavaszi balesetre utalt, amikor vakolat omlott az alvó gyerekekre a Bokréta utcai, Margaréta bölcsődében. Beszámolt arról is, hogy az érintett intézmény felújítása nemrég fejeződött be.

Kriza Ákostól még megtudtuk, további pályázati pénzekből hat óvodát és két általános iskolát is fel tudnak újítani a nyáron. Az óvodák teljeskörű energetikai fejlesztése, a homlokzatok hőszigetelése és a nyílászárók cseréje 415 millió forintból valósulhat meg. Ezekhez a beruházásokhoz 15 százalék önrésszel járul hozzá az önkormányzat.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában