Helyi közélet

2013.08.23. 10:40

Avas szálló: ősszel kezdik a diákok?

Miskolc - Már nem nyári szakmai gyakorlatként, de a tanév során elkészülhet a szálló homlokzata.

Miskolc - Már nem nyári szakmai gyakorlatként, de a tanév során elkészülhet a szálló homlokzata.Felajánlotta, hogy felújítja a főutcai Avas szálló homlokzatát három miskolci szakközépiskola: a Kós Károly, a Gábor Áron és az Eötvös iskolák, írtuk még a nyár elején. És azt is, hogy a város vezetése is pártfogolta az ötletet, ők is látnak fantáziát abban, hogy szakmai gyakorlat keretében újuljon meg a hajdanán patinás, ma meglehetősen romos főutcai szálloda. (A szálloda kálváriája több évtizedre nyúlik vissza. 2010-ben megszakadt a felújítása, s nem valószínű, hogy a közeljövőben – peres eljárások miatt – folytatódna.)

Kocsis István, a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója akkor elmondta, a nyári szakmai gyakorlatok részeként tudnák elképzelni a munkát. Most megtudtuk, ezt nem tudták az idő rövidsége miatt megszervezni, de szeptemberben újrakezdődnek a tárgyalások az önkormányzattal, és az iskolaidő alatt elkezdődhet a munka.

– Mi több okból is szorgalmazzuk ezt – mondta az igazgató. Egyrészt azért, mert a diákoknak jó gyakorlási lehetőség az ilyen építőmunka, másrészt hamarosan úgyis kötelező lesz közérdekű munkát is végezniük a gyerekeknek, így ezt a fajta munkát is bele lehetne számolni.

Az önkormányzatnál is érdeklődtünk, hogy mikor kezdődhetnek az Avas szálló homlokzatfelújítási munkálatai, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a héten ülnek le tárgyalni az érintettek, így a jövő héten kaphatunk választ a kérdéseinkre.

ÉM-HM


Kapcsolódó cikkek:

01.07.2013 | Miskolc - A miskolciak összefogására számít a főépítész: úgy látja, a város szimbólumává vált "romot" közös erővel lehetne felújítani.

13.06.2013 | Miskolc - A válság miatt kevés a külső gyakorlóhely, nyári szakmai gyakorlat lehetne az építkezés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában