Helyi közélet

2013.07.31. 09:41

Ütemterv szerint haladnak a munkálatok a barcikai uszodában

Kazincbarcika - Várhatóan szeptembertől újra kinyit a kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda - erről még május végén döntöttek a barcikai városatyák.

Kazincbarcika - Várhatóan szeptembertől újra kinyit a kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda - erről még május végén döntöttek a barcikai városatyák.A sportlétesítmény működtetéséhez Kazincbarcika Város Önkormányzata külsős partnerként Berente Község Önkormányzatát vonta be. A két helytartóság az erről szóló megállapodást aláírta, majd ezzel párhuzamosan elkezdődött az újraindításhoz szükségek feladatok és munkák elvégzése.

Az ütemtervnek megfelelően haladnak az épületszerkezeti és gépészeti felújítások; az állagmegóvás és a karbantartás.

A 15 éves épület komplex felújítását is tervezi a városvezetés, erre európai uniós pályázatot adtak be, melynek elbírálása folyamatban van.

A Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda nevet viselő létesítmény teljes üzemeltetési struktúrája elkészült, ebben - a megállapodásnak megfelelően - hat berentei lakos kap munkát. Kiválasztásuk augusztus első felében történik meg, majd ezt követően kerül sor a további státuszok betöltésére. A bezárást megelőzően az uszodában dolgozó szakemberek, speciális feladatot ellátó munkavállalók részben jelenleg is a Barcika Centrum cégcsoporton belül dolgoznak. Az uszodai álláshelyek betöltésekor elsősorban rájuk és az egykori munkavállalókra számít az új üzemeltető; olyanokra, akik rendelkeznek megfelelő végzettséggel, képzettséggel, rutinnal és gyakorlattal egy-egy speciális vagy általános munkakör ellátása kapcsán.

A tervek szerint augusztus második felétől kerül sor a próbaüzemre, majd szeptembertől a közönség előtt is nyitva áll majd az uszoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában