Helyi közélet

2013.07.25. 09:41

Tardiak, sürgős esetben hívják a 104-et!

Tard, Cserépváralja - Több száz tardi ember sürgős ellátását a mentőkre terhelték át.

Tard, Cserépváralja - Több száz tardi ember sürgős ellátását a mentőkre terhelték át.

A Tardon praxisjoggal rendelkező orvos 8 órából 8-ban elérhető. A tardi praxishoz tartozóknak mégis a mentőt kell hívniuk sürgős esetben.

Az előzményekről részletesen is írtunk lapunkban: a tardi önkormányzat szerződést bontott a helyben lakó, ott bejegyzett praxisengedéllyel rendelkező dr. Keszthelyi Gyulával. Aki hogy a betegeit továbbra is el tudja látni, a szomszédos cserépváraljai önkormányzattal kötött szerződést mint helyettesítő orvos. A tardi betegek zöme is követte: a hozzá leadott kártyákat senki sem kérte vissza. Ám ez az állapot sem tartott sokáig, mert a finanszírozó szerződést bontott a cserépváraljai önkormányzattal, így az kénytelen volt felbontani a közreműködői szerződést az orvossal. Így két hónapon át a lakásán, illetve a betegek lakásán látta el a betegeit.

A tardi helyettesítésre szerződött mezőkövesdi dr. Kókai Katalinnak azonban egy idő után „nyoma veszett”, nem jelent meg a rendelésen, így dr. Keszthelyi Gyulát telefonon arról értesítette az „éppen illetékes” tisztiorvosi hivatal, hogy másnaptól őt jelölik ki helyettesítő orvosnak Tardra. Másnap elsőbbségi postával megkapta az írásos határozatot is, ám még aznap újabb határozatban értesítették az előző határozat visszavonásáról...

Dr. Keszthelyi Gyula július 1-jétől ismét hivatalos tartós helyettesítő orvos Cserépváralján, ott látja el a hozzá ragaszkodó tardiak zömét is. Ám a helyben maradtak nehéz helyzetben vannak: a helyettesítésre kijelölt orvos ugyanis Miskolc-Tapolcán lakik, így az önkormányzat hirdetménye igazolja: a heti 3-szor 2 és fél óra rendelési időn túl (az ügyeleti időn kívül) sürgős esetben mentőt kell hívniuk...

- ÉM-SzK -


Tények a tardi ügyben

2012. május 2.: dr. Keszthelyi Gyula tardi háziorvos szerződését a tardi önkormányzat felbontotta; a helyettesítő orvos számára kiadott praxisengedélyen dr. K.Gy. vissza nem vont praxiskártya-azonosítója szerepel (az orvos közokirat-hamisítás címén tett feljelentését a B.-A.-Z. Megyei Ügyészség vizsgálja);2013. május 1.: a cserépváraljai önkormányzattal szerződést bontott az OEP – amely mellesleg most éppen 4 havi finanszírozással tartozik. (Az önkormányzat jogtalan szerződésbontás címén indított pere folyamatban.) Július 1-től újrakötötték a szerződést.

Az ügy folyamán a tisztiorvosi „illetékességek” áttevődtek: Tiszaújvárosból Füzesabonyba, Edelénybe, Miskolcra, ismét Füzesabonyba, Egerbe, az OEP igazgatás pedig Debrecenbe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában