Helyi közélet

2013.07.07. 11:48

Sajókazaiakat bántalmaztak a melegparádén

Budapest, Sajókaza - “...hiába volt ott annyi rendőr, nem éreztem magam biztonságban”.

Budapest, Sajókaza - “...hiába volt ott annyi rendőr, nem éreztem magam biztonságban”.Legalább harminc “fekete ruhás” fogta közre a szombati Budapest Pride után Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Gimnázium igazgatóját, Orsós Jánost, az iskolát üzemeltető Dzsaj Bhím Közösség vezetőjét és Glonczi Lászlót, a gimnázium egyik tanárjelöltjét, és közülük többen ütni, rugdosni kezdték őket - számolt be a történtekről portálunknak Orsós János.

A három férfi a Budapest Pride-ról tartott a Nyugati tér felé, de mint Orsós János elmondta, lépten-nyomon ellenségesen “buzizó és cigányozó” fekete ruhásokba botlottak.

“Valahogy haza szerettünk volna jutni, de mindenhol ott voltak”, mondta Orsós János. A Szent István körúton aztán már nem tudták kikerülni a melegfelvonulás ellen tiltakozó bakancsosokat. Egy pillanat alatt körülfogták őket, Derdák Tibort valaki mellbe és arcon ütötte. “Könyörögtem nekik, hogy ne bántsák Tibort, mert most volt operálva, de aztán bennünket is rúgtak, ütöttek. Amikor a földre kerültünk, még akkor is rugdostak”, tette hozzá.

Az incidens láttán hamar ott termettek a rendőrök, de mint Orsós János mondta, addigra a feketeruhások csoportjából kiváltak azok, akik bántalmazták őket, és odébbálltak, a rendőrök pedig a három sértettet kezdték igazoltatni. “Hiába kértem, hogy legalább a támadók egyikétől kérjék el a személyi igazolványukat, hogy később tudni lehessen, ki volt az, de a rendőr azt mondta, mutassak rá, melyikük ütött", tette hozzá Orsós János.

Ezt követően a sajókazaiak folytatták útjukat a metró felé, ám az aluljáró közelében megismerték azokat, akik korábban bántalmazták őket. “Szóltunk a rendőröknek, hogy igazoltassák őket, de a rendőr elzavart mindet, azt mondta, ne provokáljunk”, folytatta Orsós János. “A legrosszabb az volt az egészben, hogy hiába volt ott annyi rendőr, egyáltalán nem éreztem magam biztonságban, hiába kértünk tőlük segítséget. Végül taxival mentünk el a baleseti sebészetre”, mondta Orsós János, aki még vasárnap is orvoshoz készült: “Mára teljesen befeketedett a hasam alja, ahol megrúgtak. Meg kell vizsgáltatnom”, tette hozzá Orsós János, akit ugyan bántanak a történtek, de a jövő évi Budapest Pride-ra már csak dacból is elmegy. A rendőri intézkedés elmulasztása miatt pedig panaszt tesz.

ÉM-SZP


A rendőri intézkedés elmulasztásával kapcsolatban feltett kérdésekre az Index.hu-nak a rendőrség azt válaszolta, hogy a Szent István körúton 18 óra 30 körül egy állampolgár intette le az ott haladó rendőrautót, és elmondta a rendőröknek, hogy egy nagyobb csoport konfliktusba került három emberrel, akiket inzultáltak. A három ember a rendőröknek azt mondta, a csoport már eltávozott tagjaival szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki. Egyiküket megütötték, mindhármukat leköpték. "A rendőrök kérdésére közölték, orvosi ellátást nem igényelnek, rendőri intézkedést nem kérnek, a támadóik a helyszínről már eltávoztak, így velük szemben intézkedni értelemszerűen nem lehetett" - olvasható a rendőrség válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában