Helyi közélet

2013.07.04. 12:56

Nézőpont: Szakértők

<em>Már csak azt kellene elmagyarázni, hogy mennyivel teszi élhetőbbé a várost egy olyan fürdő, amit most átadtak ugyan, de momentán nem tudtak megnyitni a közönség számára</em>. <strong>Bujdos Attila írása</strong>.

Már csak azt kellene elmagyarázni, hogy mennyivel teszi élhetőbbé a várost egy olyan fürdő, amit most átadtak ugyan, de momentán nem tudtak megnyitni a közönség számára. Bujdos Attila írása.Nagyot lépett Miskolc ahhoz, hogy újra élhető város legyen. A jó hírt maga az itteni polgármester jelentette be, alaposan feladva a leckét a politikai üzenetek értelmén tűnődni hajlamos olvasóknak. Hol élünk hát, akik pont itt élünk, ha nem is élhető a Mi Városunk? Mi az, ami éppen itt és éppen most történik velünk, ha nem konkrétan ez a valami az életünk?

Meglehet, csak annyit akart mondani, hogy most talán egy kicsit jobb lett nekünk, valahogyan komfortosabb: az idézett mondat ugyanis egy felújított fürdő átadásán hangzott el, így lehetne akár ez is a megfejtés. És akkor már csak azt kellene hozzá elmagyarázni, hogy mennyivel teszi élhetőbbé a várost egy olyan fürdő, amit most átadtak ugyan, de momentán nem tudtak megnyitni a közönség számára, mert, ha jól olvasom, egyelőre fertőzött a vize.

Megkockáztatom: szerencsésebb lett volna dédelgetni még egy kis ideig ezt az idézett mondatot, várni vele, érlelni, amíg végül tényleg ki nem nyithat a fürdő, a polgármester maga is osztozhatott volna az emberek örömében, a sokaság jó érzése tette volna valóban őszintévé, amit az élhető városról állít.

Fogalmam sincs egyébként, mit és hogyan mérlegel a döntései előtt a polgármester, de őszintén meglep, hogy a jelek szerint senki sem tudta a környezetéből hihetően és elfogadhatóan elmagyarázni a számára, hogy mennyire helytelen, és abszurd átadni egy nem használható fürdőt. Azért is sajnálom ezt, mert az utóbbi időben otthonos elem lett a közbeszédben a szakértelemre hivatkozni, leginkább abban a formában, hogy az ellenzéknek sem erkölcsi, sem szakmai alapja nincs kritikát megfogalmaznia azzal kapcsolatban, amit a mai városvezetés tesz, és hát, aki ilyesmit állít, azzal azt a képzetet kelti magáról, hogy az ő tevékenysége viszont teljes egészében erkölcsi és szakmai alapokon nyugszik. És lám, mennyire ingatag alapok ezek, elég például egy vízfertőzés, elég a protokoll csábítása, hogy van mit avatni.

Megjegyzem: a mostani polgármester valamelyik elődje még bekormányozhatta Miskolcot a fürdővárosok szövetségébe, volt mire bekormányoznia, úgy értem, tényleg voltak fürdőink, mára meg annyi maradt, amennyi. Én egyébként igazán örülök, hogy végre elkészült ez is. Már az is jó, hogy nem lettünk szegényebbek.


Miskolc - Az ÁNTSZ fertőtleníti a strand szennyezett vizét, de a nyitásról nem ők dönthetnek.

Miskolc – A vízminőséggel adódtak problémát, így még várni kell az első csobbanásra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában