Helyi közélet

2013.07.19. 17:57

Közlemény - Jobbik: Nyilvános vitát a földtörvényről!

Miskolc - A Fidesz miskolci országgyűlési képviselője, Sebestyén László a minap, sajtótájékoztatója keretében védelmébe vette a földtörvényt, izzadságszagú magyarázata szerint az a magyar kisbirtokosokat támogatja. A Jobbik nyilvános vitát szeretne a témában.

Miskolc - A Fidesz miskolci országgyűlési képviselője, Sebestyén László a minap, sajtótájékoztatója keretében védelmébe vette a földtörvényt, izzadságszagú magyarázata szerint az a magyar kisbirtokosokat támogatja. A Jobbik nyilvános vitát szeretne a témában.Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci elnöke úgy látja, a fideszes képviselő egyáltalán nincs tisztában a törvény egyes rendelkezéseinek jelentésével és jelentőségével, a paragrafusok részleteivel. Ez egyáltalán nem is meglepő, hiszen a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvény végleges verziója a zárószavazás napján, alig több mint egy órával a szavazást megelőzően került a honatyák asztalára. A villámolvasó miskolci fideszesek azonban elegendőnek érezték ezt az időt arra, hogy azonosuljanak a Magyarország szempontjából rendkívüli súlyú jogszabály tartalmával és megnyomják az „igen” gombot.

Hozzátette, nem érti, hogy beszélhet a kormánypárti képviselő a kisparaszti birtokok növekvő állami segítéséről, amikor a tavalyi évben a Fideszhez közeli Nyerges Zsolt 1 milliárd 82 millió forintra rúgó uniós támogatásához képest a kis gazdák csak aprópénzhez jutottak. Az önkormányzati képviselő kifogásolta azt is, hogy a külföldi földvásárlás kizárásáról beszél a Fidesz, holott egy holland állampolgár, ha a földműves fogalmának megfelel, jogilag ugyanolyan eséllyel szerezhet földet, mint például egy nyírségi magyar.

Ugyanakkor a miskolci Jobbik örül a helyi fideszes képviselő földkérdésben tett megszólalásának és megragadja az alkalmat, hogy a borsodi megyeszékhelyen nyilvános földfórumra hívja meg a kormánypárt képviselőit, melyen megvitathatják a törvény egyes rendelkezéseit és a Fidesz megvédheti álláspontját a nyilvánosság előtt a Jobbik kritikáival szemben. A miskolci Jobbik várja a Fidesz beleegyezését a nyilvános vita megtartásához!

- Pakusza Zoltán, Jobbik miskolci elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában