Helyi közélet

2013.07.25. 19:55

Izgalmas utazás a művészet világában Rudabányán

Rudabánya - Második alkalommal nyitotta meg kapuit idén nyáron a St. Martin Nemzetközi Művésztelep Rudabányán.

Rudabánya - Második alkalommal nyitotta meg kapuit idén nyáron a St. Martin Nemzetközi Művésztelep Rudabányán.A július 15-19. között zajló szimpóziumra ezúttal sem csak hazánkból érkeztek művészek, a hét folyamán ugyanis fiatal tehetséges festők csatlakoztak a 13 fős alkotótáborhoz Romániából és Lengyelországból.

Az idei Művésztelep újdonsága volt, hogy lelkes, tanulni vágyó amatőr művészek is képviseltették magukat, akik nem csak bepillantást nyerhettek a műtermek festékillattól terhes különleges világába, hanem saját fantáziájuknak utat engedve tevékenyen részt vehettek az alkotás folyamatában is.

Egy héten át tartó barangolás stílusok és technikák között; izgalmas utazás a festészet és a szobrászat világában, melynek során az ember tanúja lesz, hogy a vászonra húzott bármilyen vonalból, és az anyagból mintázott legegyszerűbb formából is hogyan születik műalkotás, amely aztán beteljesítve szent kötelességét ünnep lesz az őt megtekintők számára. Talán így jellemezhető leginkább a hazánk egyik legnépszerűbb előadóművészének, St. Martinnak nevével fémjelzett Művésztelep, melynek alkotásait a közönség július 20-21-én már megtekinthette az aggteleki Cseppkő Hotel nagytermében, és amely tárlat július 22-től szeptember végéig Rudabányán, a Városi Művelődési Ház kiállítótermében várja az érdeklődőket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában