Helyi közélet

2013.07.04. 08:17

Helló, Miskolc! Már elérhető a neten

Töltődik a Miskolc turisztikai látványosságait és programjait bemutató honlap.

Töltődik a Miskolc turisztikai látványosságait és programjait bemutató honlap.„Pécsi ismerőseim meg szerették volna nézni a lillafüredi vízesést, de sajnos nem lehetett az építkezés miatt, az István és az Anna barlang is zárva volt. A www.miskolc.hu oldalon nincs jelezve a zárva tartás, mert megnézték otthon, Pécsen a honlapot, amikor elindultak. Sebaj, gondolták és elmentek enni egy pisztrángot, de az is zárva volt. Azt kérdezték tőlem, hogy mikor vannak nyitva ezek a turistacsalogató helyek, ha nem most. Szerencsére a Barlangfürdő mindenért kárpótolta őket, ez nagyon tetszett nekik. Sajnálják azonban a földtúrást, ami a bejáratnál látható, nem szép látvány szerintük, keveslik a virágokat a parkból, a kidőlt fát sem értik, hogy miért nem vitték már el a Hejő-parton elhelyezett nagy kupac avarral együtt."

Hol tájékozódjon?

Fenti sorokat levelező fórumunk, az Agora egyik tagja írta, mi pedig a szeptemberben alakult MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől, Nagy Juliannától kérdeztük, hol tájékozódhat az ország más részén élő turista, ha éppen nálunk kívánja eltölteni szabadságát.

Mint megtudtuk, a www.miskolc.hu oldalról is már elérhető a Midmar honlapja, a www.hellomiskolc.hu. Erre folyamatosan töltik fel a turisták számára nélkülözhetetlen információkat négy nyelven: magyarul, angolul, németül és lengyelül, de a tervek szerint lesz szlovák és orosz nyelvű információ is, hiszen egyre többen érkeznek hozzánk ezekből az országokból. A honlapon megtalálható majd Miskolc összes látnivalója nyitva tartással együtt, programja, turisztikai szolgáltatásai, de olyan hasznos információk is, mint például a menetrendek, gyógyszertárak vagy az orvosi ügyeletek. Lesznek tematikus programajánlók, valamint olyanok, melyek a fiatalokat vagy éppen az idősebb korosztályt szólítják meg.

Kapcsolatban

Nagy Julianna hozzátette, erről a honlapról elérhetők a megye más területeinek TDM (turisztikai desztináció menedzsment) honlapja, és már elérhető a mobilapplikáció is az okostelefonnal rendelkezők számára.

Az ügyvezetőtől kérdeztük azt is, hogyan tudják meg az ország más részében élők, hogy miért érdemes hozzánk eljönni. Kifejtette: folyamatosan kapcsolatban vannak a régió TDM szervezetivel. Más városok Tourinform irodáiban ott vannak a miskolci turisztikai kiadványok.

ÉM-HE

A tervek

Nagy Julianna lapunknak elmondta azt is, a miskolci szakemberek májusban részt vettek az észak- és dél-alföldi turisztikai rendezvényeken, ahol szintén lehetőség volt a miskolci programok reklámozására. Az országos kampány pedig most indul. A nyáron elsősorban a családosokat és a fürödni vágyókat szeretnék megszólítani.

Tervben van egy óriásplakát-kampány is pályázati pénzből. De ez egyelőre közbeszerzés alatt van. Ugyanígy a jövőben várható táblák és térképek kihelyezése a városban , és több ponton úgynevezett QR-kódos rendszer kiépítése annak érdekében, hogy a turisták minél többet megtudhassanak egy-egy műemlékről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában