Helyi közélet

2013.07.03. 17:53

Háromszor is Rzesowban

Sárospatak - Lengyelországi fellépésen a Bodrog Néptáncegyüttes.

Sárospatak - Lengyelországi fellépésen a Bodrog Néptáncegyüttes.A napokban a lengyelországi Rzsesowban lépett fel a sárospataki Bodrog Néptáncegyüttes – tájékoztatta portálunkat Darmos István, a társulat vezetője.

Tánc a borok mellé

Rzesowban első alkalommal rendeztek egy borfesztivált, amelyre egyebek mellett magyar bortermelőket, valamint sárospataki zenészeket és a mi együttesünket is invitálták, amely felkérésnek örömmel tettünk eleget – mondta Darmos István. Korábban már több alkalommal felléptünk a lengyelországi Krosno (amely Sárospatak testvértelepülése) és Jaslo hasonló jellegű rendezvényén, de itt még nem léptünk színpadra. A rendezvény célja többek között az volt, hogy a méltán világhírű hegyaljai borokat megismertesse a lengyelekkel, és ezen felül lakóhelyünk kultúrájából is ízelítőt adjon az érdeklődőknek. A társaság erre az alkalomra kamara formációban egy olyan összeállítással készült, amelyben a helyi tánckultúra mellett hajdúsági, mezőségi táncok is szerepeltek, reprezentálva a magyar néptáncok sokszínűségét, gazdagságát. A rendezők gondoskodtak arról, hogy kiváló technikai körülmények között tarthassuk meg a programba beillesztett három fellépést.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában