Helyi közélet

2013.07.17. 08:02

Gázos felülvizsgálatok

Miskolc - Több tízezer forintba is kerülhet a gázkészülékek felülvizsgálata, illetve a hibaelhárítás.

Miskolc - Több tízezer forintba is kerülhet a gázkészülékek felülvizsgálata, illetve a hibaelhárítás.Könnyen hetekre is gáz nélkül maradhatnak azok a társasházak, amelyekben egy tavalyi kormányrendelet következtében december 31- ig kötelezően el kell végeztetni az 1981. január elseje előtt vagy ismeretlen időpontban átadott gázkészülékek illetve csatlakozó vezetékek felülvizsgálatát.

A problémát az jelentheti, ha a felülvizsgálat során találnak valamilyen rendellenességet, hiányosságot, ilyenkor a javítási költségek több tízezer forintra is rúghatnak, amire nincs mindenkinek pénze, a társasházakban azonban csak akkor indulhat újra a szolgáltatás, ha minden lakástulajdonosnál biztonságosnak ítélik a rendszert.

Július elsején a Nemzetgazdasági Minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy a kormány mentesíteni igyekszik a fogyasztókat a gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díja alól, és hogy a jövőben a lakossági gázkészülékek esetében ennek költségeit a gázszolgáltató állja. Még egy szeptember elsejei dátum is elhangzott, miszerint ezt követőn lép érvénybe az új szabályozás, ezért többen inkább várnának a felülvizsgálattal.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A vizsgálat díján felül a jegyzőkönyvért is fizetniük kell a lakástulajdonosoknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában