Helyi közélet

2013.07.03. 14:54

Fél órán belül rendőrkézen a trükkös tolvajok

Edelény - Ingyen edényt kínáltak, ékszerrel és készpénzzel távoztak.

Edelény - Ingyen edényt kínáltak, ékszerrel és készpénzzel távoztak.

Egy edelényi asszony 2013. július 1-jén délelőtt tíz órakor a szolgálatot teljesítő járőrhöz odamenve kért segítséget. Elmondása szerint fél-egy órával azt megelőzően ismeretlen személy becsapta, lakására edényeladás ürügyén bejutott és onnan arany ékszereket, valamint készpénzt tulajdonított el csaknem százezer forint értékben.

Ezt követően a nyomozók azonnali adatgyűjtést hajtottak végre, melynek során körvonalazódott, hogy a potenciális elkövetők a város központjában található zálogházban kívánják értékesíteni a megszerzett arany ékszereket.

A bejelentéstől számított fél órán belül a nyomozók igazoltatták M. Gabor 45 éves román állampolgárt és 40 éves társát, akikkel szemben felmerült a bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Az intézkedés alá vont személyek által használt jármű átvizsgálása során hiánytalanul előkerült a sértettől eltulajdonított arany ékszer, valamint készpénz is.

A lopott tárgyakat a rendőrök lefoglalták, így a sértettnek okozott kár teljes egészében megtérült.

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a román állampolgárságú férfival és társával szemben.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában