Helyi közélet

2013.07.23. 19:48

Elmeszakértő vizsgálja meg a barcikai családot

Kazincbarcika - Gondnokság alá kerülhetnek a halottal hat évet együttlakó családtagok.

Kazincbarcika - Gondnokság alá kerülhetnek a halottal hat évet együttlakó családtagok.Hozzátartozóik kezdeményezték azon család tagjainak gondnokság alá helyezését, akik hat éven át éltek együtt egy holttesttel Kazincbarcikán, tájékoztatta lapunkat Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője.

Mint beszámoltunk óla, a rendőrség házkutatás során otthonában talált rá egy eltűnésekor 32 éves férfi maradványaira. A test hat éven át “lakott” együtt szüleivel és öccsével. Édesanyja “etette”, fésülte, és egy halottlátótól vásárolt - garantáltan mellékhatásmentesként eladott - krémekkel ápolta. Az édesanya és az elhalt öccse a mai napig nem hajlandóak tudomást venni róla, hogy hozzátartozójuk meghalt, az anya azt állítja, hogy a gondoskodásának hála, a fia néha meg-megmozdult, és mintha hízott is volna egy kicsit. Az ügyben a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit, de az elsődleges szakértői vizsgálat alapján kizárták az idegenkezűség lehetőségét.

Amennyiben a kirendelt elmeorvos szakértő úgy találja, hogy a család tagjainak belátási képessége nagy mértékben csökkent, véleménye alapján a bíróság dönt arról, hogy a cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró döntést hoz-e. Mint Szaniszló János elmondta, a gyámhivatal először a hozzátartozók körében nézi meg, talál-e olyan személyt, akinek gondnoksága alá helyezhetők a család tagjai, de na nincs ilyen személy, akkor hivatásos gondnokot nevez ki melléjük.

ÉM-SZP


Kazincbarcika - Ha a család nem gondoskodik Attila temetéséről, az önkormányzatnak kell intézkednie.

Kazincbarcika - Hat évig éltek együtt halott családtagjukkal. Mi játszódhatott le a fejükben?

Kazincbarcika - A családtagok nem tudják elfogadni: Attila meghalt és már holt is marad.

Kazincbarcika - „Etették", fésülték, ápolták a tetemet, akit lélekgyógyásszal kezeltettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában