Helyi közélet

2013.07.09. 13:42

Edelényben fotózott a Google autója

A Google autó mindenhol feltűnést kelt. Olvasónk bringával vette üldözőbe, hogy videóra vehesse a műszakban lévő Opelt.

A Google autó mindenhol feltűnést kelt. Olvasónk bringával vette üldözőbe, hogy videóra vehesse a műszakban lévő Opelt.

Április közepén indult hazánkban a Google Street View szolgáltatás, mellyel virtuálisan járhatjuk be az ország főbb útvonalait. A kisebb városok, falvak mellékútjait még nem fotózta be a Google, májusban kezdték a munkát, hogy teljes képet adhassanak Magyarországról. Vélhetően ezért bukkant fel Edelényben is az autó, rövidesen tehát mindenki bejárhatja az otthona előtti utcákat, még ha kevésbé frekventált helyen, a főbb útvonalaktól messzebb él is.

A szolgáltatás már 2009-ben elindulhatott volna, de Jóri András adatvédelmi biztos rosszallását fejezte ki a Google kampánya miatt, így félbeszakadt a projekt és csak két évvel később folytathatták a fotózást Google autói. Akkor azt kérték a szolgáltatótól, hogy az ingatlantulajdonosoknak adják meg a lehetőséget a fotózás tiltására, melytől később aztán elállt az újonnan felállított Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában