Helyi közélet

2013.07.30. 17:53

A szalmabábukkal fotóztatták le magukat

Gesztely - Sikeres volt az idei aratónap Gesztelyen, igen sok programon vehettek részt a jelenlevők.

Gesztely - Sikeres volt az idei aratónap Gesztelyen, igen sok programon vehettek részt a jelenlevők.Az aratónap megrendezésének gondolata elsőként 2011-ben fogalmazódott meg, szerettünk volna településünkön hagyományteremtésként egy olyan rendezvényt szervezni, mely minden korosztály számára kikapcsolódást nyújthat - tájékoztatta szerkesztőségünket Bódisné Bús Éva,a gesztelyi Közösségi Ház vezetője. Az idén július 6-án így már harmadik alkalommal szerveztük meg a Gesztelyi Aratónapot.

Településünk határában szalmabálákból készített figurákkal hívtuk fel a lakosság figyelmét a fesztiválunkra, mely szalmabábuk minden esztendőben nagy sikert aratnak, kicsik és nagyok egyaránt szívesen készítenek közös fotókat ezekkel az óriási méretű babákkal.

Összekovácsoló erő

Aratónapunkat zenés felvonulással nyitottuk, néptáncosaink az aratókoszorút zeneszó kíséretében vitték körbe községünkben, majd visszaérkezve koszorúnkat megáldották és megszentelték a történelmi egyházak, Molnár Ferenc Nagytiszteletű Úr és Kormos Csaba Katolikus Címzetes Esperes. Simon István polgármester ünnepélyes megnyitójában elmondta, hogy örömmel emlékszik vissza a három éves kezdeményezésre és bízik ennek az események az összekovácsoló erejében. Programjaink között kedvére válogathattak az ide érkező érdeklődők, a kicsiknek kikapcsolódást nyújtott a kisvonat, a körhinta, a gyermeklovagoltatás, trambulin és természetesen, az árusok által kínált portékák között is kedvükre válogathattak.

A felnőtt korosztály részére több táncbemutatót és színpadi produkciót kínáltunk, zárva a sort a Szkítia zenekar esti nagykoncertjével. Megtiszteltetés volt településünk részére, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az idei esztendőben is elfogadta meghívásunkat a Felvidék területén található testvértelepülésünk Véke vezetősége, amit ezúton is szívből köszönünk. Dicséret jár a helyi vállalkozóknak, a képviselő-testület tagjainak, akiknek anyagi és erkölcsi támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg rendezvényünk, valamint köszönettel tartozunk az intézmények vezetőinek és dolgozóinak, a lebonyolításban résztvevő segítőknek, hogy odaadó munkájukkal hozzájárultak fesztiválunk sikeréhez. Bízva az együttműködés sikerében 2014-ben is várjuk az érdeklődőket a következő aratónapunkra is - jelentette ki végezetül Bódisné Bús Éva.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában