Helyi közélet

2013.07.18. 10:05

2 percig tartott a miskolci közgyűlési ülés

Miskolc - Az MSZP frakció kezdeményezésére rendkívüli közgyűlési ülést hívtak össze csütörtök reggelre Miskolcon.

Miskolc - Az MSZP frakció kezdeményezésére rendkívüli közgyűlési ülést hívtak össze csütörtök reggelre Miskolcon.A napirendi pont "Javaslat a miskolci, régóta dohánytermékek értékesítésével is foglalkozó vállalkozók érdekében teendő intézkedésre, trafik mutyi kivizsgálására" elnevezést viselte, azonban határozatképtelenség miatt nem tartották meg a közgyűlést, azaz a napirendet sem szavaztak meg a képviselők. (Ismeretes: az érvényességhez a képviselők felének meg kellett volna jelennie.)

Ugyanis a jelenléti ív szerint 29 képviselőből 8-an - Bartha György, Bazin Géza, Földesi Norbert, dr. Tompa Sándor (MSZP-s képviselők), dr. Zsiga Marcell (FIDESZ-KDNP), Molnár Péter (FIDESZ-KDNP), Pakusza Zoltán, Jakab Péter (mindkettő Jobbik) tették tiszteletüket a városházán. Tény viszont, hogy az MSZP frakcióból "csak" Fedor Vilmos hiányzott.

"Nem volt rá esély"

Ha már ott voltak a rendkívüli ülésen, miért nem írta alá a jelenléti ívet dr. Simon Gábor, dr. Mokrai Mihály, Varga Gergő és Fodor Zoltán? - kérdeztük Földesi Norbertet, a szocialisták frakcióvezetőjét.

- A szokás az, hogy amikor egy képviselő megérkezik, akkor a hivatal egy dolgozója odaviszi a képviselőnek az ívet a képviselőnek, aki azt aláírja - mondta. - Most én mentem oda. Ugyanakkor egy-két perccel 9 óra után a jelenléti ív be lett szedve, azaz esélye sem volt képviselőtársaimnak arra, hogy szignózzák a lapot.

"Nem volt lehetőség"

Koczák Szilvia, Miskolc szóvivője lapunkat arról tájékoztatta a jelenléti ív kapcsán: a meghirdetett 9 órai kezdésre a jelenléti ív tanúsága szerint 8 fő volt jelen.

- Pár perccel később dr. Zsiga Marcell alpolgármester az ülést megnyitotta, és mivel kevesen jelentek meg a közgyűlésen, azt határozatképtelenné nyilvánította - fogalmazott a szóvivő. - Ezt követően érkezett meg néhány ellenzéki képviselő, de mivel már az ülést határozatképtelenné nyilvánították, így a jelenléti ív aláírására már nem volt lehetőség.

ÉM-JLI


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A miskolci MSZP frakció a nyár kellős közepén is mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen az országos pártközpontjuk politikai elvárásának - mindezt Molnár Péter képviselő, a KDNP frakcióvezetője mondta a határozatképtelen közgyűlési ülés után. tovább »

Miskolc - Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő a határozatképtelen rendkívüli közgyűlési ülés után úgy fogalmazott: "a Fideszt a trafik csak addig érdekelte, amíg kiosztották azokat 20 évre a haveroknak." tovább »

Miskolc - Nehéz állást foglalunk egy ilyen rendkívüli közgyűlési ülés után - nyilatkozta a csütörtök reggeli esemény utáni percekben Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezetője. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában