Helyi közélet

2013.06.13. 13:38

Volt, akit mellbe döfött, volt, akit megtaposott a mezőzombori férfi

Mezőzombor - Szeptemberben majdnem ölt, de szabadon maradt. Decemberben újra majdnem gyilkolt.

Mezőzombor - Szeptemberben majdnem ölt, de szabadon maradt. Decemberben újra majdnem gyilkolt.

Eddig hét alkalommal volt büntetve - többek között rablás, lopás és garázdaság miatt - az a 31 éves mezőzombori férfi, aki ellen két rendbeli rendbeli életveszélyt okozó testi sértés és rablás miatt nyújtott be vádiratot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a napokban, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György, a főügyészség szóvivője. A cselekmények elkövetésekor a férfi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt.

Késsel és kés nélkül

A vádirati tényállás szerint 2011. szeptember 5-én éjjel az ittas vádlott Mezőzomborban odament az utcán egy férfihoz és minden ok nélkül megvágta az arcát egy 11 centiméteres pengehosszúságú késsel, aztán mellkason döfte.

A vádlott elszaladt, a sértett a kihalt utcán segítségért kiáltott. A kezével a vérző sebét szorító, járdán ülő férfira egy közelben lakó férfi figyelt fel, ő értesítette a mentőket. A megkéselt férfi sérülése életveszélyes volt, életét a gyors és szakszerű ellátás mentette meg.

A jelentős bűnözői élőélettel rendelkező és 2011 szeptemberében csaknem gyilkoló férfi december 5-én a délutáni órákban szintén Mezőzomboron lépett újra akcióba, az előző cselekményhez nagyon közel egy általa látásból ismert fiatal férfira támadt rá.

Előbb röviden beszélgettek, majd a vádlott szó nélkül leütötte a sértettet, aki az ütés erejétől az árokba zuhant. A támadó eztán ütni, rúgni kezdet a földön fekvő férfit és közben megöléssel fenyegetve, pénzt követelt tőle.

Többször ráállt áldozata mellkasára, akinek a bántalmazás következtében több bordája, arccsontja és orrcsontja is eltört. Koponyáján több repesztett vérző sérülés keletkezett, testét számos horzsolás és zúzódás borította, az erős vérzés miatt életveszélyes állapotba került. A rabló ennek ellenére tovább bántalmazta, miközben módszeresen átkutatta a ruházatát.

A rablót egy, az utcában lakó tanú zavarta el, majd értesítette a mentőket. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottra a cselekmények miatt 2-12 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában