Helyi közélet

2013.06.24. 11:21

Videó: A MÁV miskolci fordítókorongja

Kinek kell vidámpark, ha van fordítókorong is? Bár nem pörgött olyan gyorsan, néhányan kipróbálhatták, hogy mit élnek át a vonatok ezen a nagyszerű eszközön.

Kinek kell vidámpark, ha van fordítókorong is? Bár nem pörgött olyan gyorsan, néhányan kipróbálhatták, hogy mit élnek át a vonatok ezen a nagyszerű eszközön. Mi is az a fordítókorong és mire való? A Wikipédia szerint: A fordítókorong egyes vasúti járművek egyik vágányról a másikra átirányítására vagy megfordítására alkalmas, főként vontatási telepeken használják, ha helyszűke miatt a váltórendszer felépítésére nincs lehetőség.  A fordítókorong tulajdonképpen egy kör alakú, süllyesztett aknába elhelyezett acélszerkezetű híd, amely középpontja, az úgynevezett királycsap körül elforgatható. A fordítókorong hídja a végein kerekekre támaszkodik, amelyek az aknában, vasbeton gerendára kör alakban lekötött sínen gördülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában