Helyi közélet

2013.06.03. 09:06

Sokba került az "ingyenmenet"

Miskolc - Nem fizetett az örömlány szolgáltatásaiért a (volt) rendőr.

Miskolc - Nem fizetett az örömlány szolgáltatásaiért a (volt) rendőr.A Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy hivatásos rendőrrel szemben január közepén, tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

A férfi egyenruhás járőrként teljesített szolgálatot. Múlt év júliusában egy internetes társkereső oldalon figyelt fel egy fiatal nőre, aki pénzért kínált szexuális szolgáltatást. A rendőr telefonon felhívta a nőt, majd a megbeszélt időpontban megjelent a lakásán. Egyenruháját viselte, de nem volt szolgálatban. Azt hazudta a nőnek, hogy szolgálatot teljesít, illegális prostitúciós tevékenység felderítésén dolgozik, majd felhívta az örömlány figyelmét, hogy akár 72 órára elő is állíthatja, azonban, ha számára ingyen nyújt szexuális szolgáltatást, akkor eltekint a hivatalos eljárástól. A nő ebbe beleegyezett, ám a rendőr távozáskor közölte vele, hogy a jövőben hasonló módon többször is eljön hozzá.

Augusztusban ismét felkereste a fiatal nőt az esti órákban. Ekkor is egyenruhát viselt és ismét arra hivatkozott, hogy hivatalos eljárásban jár el. A nő ekkor közölte vele, hogy többet nem hajlandó ingyen szexuális kapcsolatot létesíteni, ha akarja állítsa elő a rendőrségre. A vádlott ezt hallva távozott a lakásból, a nő és élettársa pedig feljelentést tett ellene.

A nyomozás során a rendőr - akinek szolgálati viszonyát közös megegyezéssel megszüntették - tagadta a cselekmények elkövetését, a vádat azonban alátámasztotta a nő és élettársa vallomása, a telefon híváslisták és az együttlét során készült fényképfelvételek.

A bíróság bűnösnek mondta ki az exrendőrt hivatali visszaélés bűntettében és 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, egyben 3 évre eltiltotta a rendőri foglakozástól. Az ítélet első fokon jogerős lett.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában