Helyi közélet

2013.06.12. 15:40

Ösztöndíj: késik, de nem múlik

Miskolc - Késnek az egyetemi ösztöndíjak, a rektor elnézést kér.

Miskolc - Késnek az egyetemi ösztöndíjak, a rektor elnézést kér.Nem kaptak ösztöndíjat a Miskolci Egyetem hallgatói, tájékoztatta lapunkat Szabady Szabolcs, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Mint mondta, az ösztöndíjak általában minden hónap 5-éig megérkeznek a diákok számlájára, de júniusban ez nem történt meg. Az elnök jelezte: a hallgatókat rendkívül felháborítja, hogy az egyetem vezetése az ösztöndíjak ki nem fizetése mellett döntött, de azt még jobban sérelmezik a diákok, hogy erről nem értesítették őket. A HÖK tagjai levélben fordultak az egyetem vezetéséhez, melyben többek között azt kérik, hogy amíg nem érkezik meg az ösztöndíj, addig a hallgatókat az egyetemi tartozások miatt ne sújtsa szankció. Továbbá haladéktalanul kérik a rektort, hogy tájékoztassa a hallgatókat, valamint a fenntartó minisztériumot a Miskolci Egyetem egyre súlyosabb anyagi problémáiról.

Június 20-áig

A késő ösztöndíjról természetesen megkérdeztük az egyetem rektorát, Patkó Gyulát is, aki a következő választ küldte írásban: „A hír igaz, csúszik a hallgatói ösztöndíjak kifizetése a Miskolci Egyetemen. A hónap első napjaiban tájékoztatta erről az egyetem pénzügyi osztálya az Egyetemi Ügyfélszolgálati Központot. Sajnálattal értesültem, hogy a hallgatókhoz nem jutott el az információ. Ebből a tájékoztatásból is kiderül: az egyetem legkésőbb június 20-án garantáltan utalja a hallgatói juttatásokat (közel 100 millió forintról van szó), hiszen ezek nem maradhatnak el. Az okok soktényezősek: egyebek közt az intézmény működésére fordítható állami támogatás 25 százalékának elvonására, a saját bevételeink csökkenésére és bizonyos fenntartói pénzek csúszására, valamint az intézmény ezekből is adódó pénzügyi nehézségeire vezethető vissza. A kellemetlenségekért a diákok elnézését kéri az egyetem vezetése, és köszöni a türelmüket.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában