Helyi közélet

2013.06.17. 07:30

Nem alszanak az egyetemen

Miskolc - Virrasztással demonstrálnak a Miskolci Egyetemen a kormányzati tervek ellen.

Miskolc - Virrasztással demonstrálnak a Miskolci Egyetemen a kormányzati tervek ellen.Aggódnak a Miskolci Egyetem diákjai és oktatói az intézmény jövőjéért, ezért hallgatói kezdeményezésre közös virrasztást szerveznek ma éjszaka az egyetemen.

Rada János doktorandusz-hallgató, a megmozdulás elindítója portálunknak elmondta, rengetegen álltak kezdeményezése mellé: az intézmény oktatói, diákjai, a Hallgatói és Doktorandusz-hallgatói Önkormányzat. Céljuk az, hogy valamiképpen felhívják a döntéshozók figyelmét a Miskolci Egyetem nehéz anyagi helyzetére, melynek egyik fő oka az állami normatíva fokozatos csökkentése, és hogy tiltakozzanak a napokban napvilágot látott kormányzati tervek ellen. Ezekben ugyanis az szerepel, hogy a Miskolci Egyetemet a szakegyetemek kategóriájába sorolnák, ami a jelenlegi képzési kínálat és a finanszírozás szűkítését jelentené.

Rada János úgy fogalmazott: a virrasztással szeretnék kifejezni azt is, hogy a Miskolci Egyetem méltó arra, hogy a nemzeti tudományegyetemek közé tartozzon. Ennek érdekében egy nyílt levelet is megfogalmaztak, melyet ma este felolvasnak. Az éjszakát a tervek szerint az egyetem sokszínűségét és értékeit demonstráló előadások és beszélgetések kísérnék, tette hozzá a főszervező.

Patkó Gyula, az egyetem rektora portálunknak elmondta, ő is részt vesz a virrasztáson. 

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában