Helyi közélet

2013.06.25. 13:44

Miskolcon is háromszor veri Lúdas Matyi vissza

Miskolc - Új premierre készül a Miskolci Musical Műhely, ezúttal a Lúdas Matyit mutatják be.

Miskolc - Új premierre készül a Miskolci Musical Műhely, ezúttal a Lúdas Matyit mutatják be.Ősbemutatónak ad otthont a Gárdonyi Géza Művelődési Ház: jövő héten szombaton itt mutatják be a Lúdas Matyi Albert Tamás-féle feldolgozását. A négy éve alakult Miskolci Musical Műhely vezetője eddig több zenés darab színrevitelén dolgozott. A Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember című regénye nyomán íródott Zéta című kétfelvonásos rockmusical a hunok világába, a Noé, avagy az özönvíz legendája a „bibliai időkbe" viszi vissza a nézőket, a tavaly bemutatott Zsák utca 2012 pedig a kábítószerhasználat buktatóira hívja fel a fiatalok figyelmét. Az eredetileg a megyei rendőr- főkapitányság bűnügyi osztályán kiemelt főnyomozóként dolgozó Albert Tamás legutóbbi darabja témájául a bűn és bűnhődés témakörét választotta: Fazekas Mihály azonos című műve nyomán elkészült a Lúdas Matyi.

A Miskolci Musical Műhelynek ez a negyedik saját gyártású zenés darabja, s csakúgy, mint az előző három esetben, a Lúdas Matyi zenéjét is Albert Tamás szerezte, de a szövegbe Albert Tamáson, Kalina Kristófon, Szabó Dánielen kívül még sokan „belekotnyeleskedtek".

– Egy ilyen darabot színre állítani mindig nagy kihívás, és elképesztően szórakoztató munka, de nagyon jó a közösségünk, a társulat tagjai szeretnek együtt dolgozni – mondta Albert Tamás, aki minden bemutató alkalmával hangsúlyozza, hogy egy-egy darab elkészítése mindig a közösség érdeme. – Mindig törekszünk arra, hogy teljes legyen az élmény, nem elégszünk meg a színvonalas zenével, dalszövegekkel, hanem a jelmezekre és a díszletekre is kiemelt figyelmet fordítunk – tette hozzá Albert Tamás.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában