Helyi közélet

2013.06.03. 15:11

Miskolci tenyésztő látta vendégül Zuckerberget

A pulija miatt érkezett Magyarországra, egy Miskolcon élő tenyésztő és családja látta vendégül Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját.

A pulija miatt érkezett Magyarországra, egy Miskolcon élő tenyésztő és családja látta vendégül Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját.

Miután Mark Zuckerberget meglátták Budapesten, napokig ment a találgatás a hazai sajtóban, hogy vajon milyen apropóból tette tiszteletét hazánkban a világ egyik legbefolyásosabb embere. Mint az mostanra kiderült, nem a Prezi vagy az iwiw felvásárlása és nem is az Orbán Viktorral való titkos találkozás elmélete volt a befutó a látogatás kapcsán. Zuckerberg és felesége a magyar pásztorkutyákat tenyésztő, kisújszállási származású, de kilenc éve Miskolcon élő Antal Ferenc vendége volt. A család Kisújszálláson fogadta a párt, erről tanúskodnak a Facebookon megosztott fotók is.

"A Ludas Matyi Puli tenyészet vendége volt Mark Zuckerberg és felesége Priscilla Chan!" - írta Antal Ferenc Facebook oldalán szombaton.  A Ludas Matyi Aranykoszorús Mestertenyészetvezetője, FCI Judge/FCI Nemzetközi Küllembíró az Észak-Magyarországnak megerősítette a hírt, és cáfolta hogy lakhelyén, Miskolcon találkoztak volna. Mark Zuckerberget és feleségét, Priscilla Chant kisújszállási otthonukban látták vendégül.

- Több, mint másfél évtizede tenyésztünk pulit és kutyáink az elmúlt években rendkívüli eredményeket értek el - mondta lapunknak Antal Ferenc, aki 9 esztendeje él Miskolcon, és gyermekei már a borsodi megyeszékhelyen születtek.

Vacsora és a kutyusok

A mestertenyésztő hozzátette: az elmúlt időszakban hat különböző kutyusuk lett világgyőztes, aminek híre ment szerte a világban, így az Egyesült Államokban is. Valószínűleg ez inspirálta a Facebook-alapító amerikai milliárdost, hogy pulis barátai ajánlására felkeresse a kisújszállási kenelt. Megtudtuk azt is, hogy a pár érdeklődést mutatott a komondor fajta iránt is, ezért prezentáltak számukra egy kis fajtabemutatót, amelyet Antal Ferenc egyik barátja, Monoki Szabolcs, a Zöldhalompusztai komondor tenyészet tulajdonosa prezentált.

- Arról biztonsági okokból nem beszélhetek, hogy miként és hogyan érkeztek Kisújszállásra, ám azt elárulhatom, hogy vendégeinket magyaros vendéglátásban részesítettük édesanyám és édesapám jóvoltából - fogalmazott a tenyésztő. - Nagyon ízlett nekik minden, és egy kellemes estét töltöttünk együtt, amikor kizárólag csak a kutyákról beszélgettünk. Örök élmény marad családunk számára az a szombat este!

Antak Ferenc kérdésünkre elmondta még, hogy Mark Zuckerbergék magyarországi látogatása, érdeklődése óriásit lendíthet a pulik népszerűsítésében. Ugyanakkor tény: a Facebook-alapító és neje - akiket szerény embereknek írt le a miskolci-kisújszállási szakember - nem vásárolt kutyát, nem vételi szándékkal érkeztek hazánkba.

A Facebook alapítója maga is puli tulajdonos, ezért is érdeklődik élénken a fajta iránt. Beast névre hallgató kutyája a világ egyik legismertebb négylábúja, másfél millió követője van a Facebookon. Mark Zuckerberg a közösségi portál társalapítója, egyben 24%-os résztulajdonosa. Vagyonát 13,3 milliárd dollárra becsülik.

ÉM-JLI

Fotók: Antal Ferenc/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában