Helyi közélet

2013.06.10. 14:28

Küldjön hírt: Konfirmáltak jubileumi találkozója Mádon

Mád - "<em>A közelmúltban (június 1-jén) 45 éves konfirmandus találkozón vettünk részt, amelyről szeretném, ha az alábbi rövid írásomat közreadnák"</em> - írja Olvasónk

Mád - "A közelmúltban (június 1-jén) 45 éves konfirmandus találkozón vettünk részt, amelyről szeretném, ha az alábbi rövid írásomat közreadnák" - írja Olvasónk

Új kezdeményezésként összegyűltek azok a 45 éve konfirmáltak, akik a mádi református templomban tettek fogadalmat és el tudtak jönni a rendhagyó istentiszteletre.

Az alkalom rendhagyó volt, a közelmúltban hasonló összejövetelre nem volt példa. A szervezésben a távolról érkezők is kivették a részüket.Megpillantva a szent helyet, ahol 45 évvel ez előtt fogadalmat tettünk, szívünket gyermeki tisztaság és őszinte csodálat árasztotta el. Gondolataink a múltból az örökkévalóság végtelenségébe emelkedtek hogy felszabaduljanak a hit által teremtett csodák révén és lelkünk a csenddel társalogva valóságos életre kelt. Tar László Péter tiszteletes úr ünnepi igehirdetésében a lelkileg kereső ember megnyugvás, hazatalálás utáni vágyát fogalmazta meg és ábrázolta azt, hogyan lehetséges Istenben megtalálni életünk értelmét, ezáltal pedig küldetését. Az istentisztelet igazi szívhezszóló és felemelő pillanata volt, amikor a tiszteletes úr Rácz Béla bácsi orgonakíséretével egy gyönyörű énekkel ajándékozott meg bennünket, mindenki meglepetésére, amelyet hálás köszönettel és könnyes szemmel zártunk a szívünkbe. Nem feledkeztünk meg Nt. Zergi Gábor esperes úrról, akinek síremlékén a hála és a kegyelet virágait helyeztük el.

Az együttlét a felújított parókia nagytermében folytatódott fehér asztalnál, ahol a presbitérium tagjai finom ebéddel, süteménnyel és a boraikkal vendégelték meg a meghívottakat. Hálaadás él szívünkben, hogy megélhettük a konfirmációnk 45 éves évfordulóját. Örömujjongás járta át szívünket! Jó volt látni a boldogság könnyeit egymás szemében. Elmondhatom : jó döntés volt igent mondani a hívó szóra. Ajándékot kaptam az Istentől! Azzal, hogy egy hatalmas szeretetben gazdag családot kaptam a testvérekkel, részben pedig azzal, hogy Tar László Péter lelkészükben egy igaz, lelkületben, érzésekben mély barátot kaptam.

"Az áldás, a dicsőség és a bölcsesség, a hálaadás és a tisztesség, a hatalom és az erő a mi Istenünké örökkön-örökké." (Jel 7,12).

Hudák Tibor, Vízvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában