Helyi közélet

2013.06.18. 10:37

Kánikula – Intézkedések a hőségriadó miatt Miskolcon

Miskolc - Megyénkben és Miskolcon a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat a mai nap folyamán. Hőségriadó esetén az Önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai Miskolcon a lakosság védelme érdekében az alábbi intézkedésekkel enyhítik a hőséget.

Miskolc - Megyénkben és Miskolcon a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat a mai nap folyamán. Hőségriadó esetén az Önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai Miskolcon a lakosság védelme érdekében az alábbi intézkedésekkel enyhítik a hőséget.

Locsolás

A Polgármesteri Hivatal megrendelése alapján a Városgazda Kft. locsolóautói vizet permeteznek az aszfaltra és a burkolatra a város számos részén. A mai napon, valamint – szükség esetén – holnap és holnapután az alábbi útvonalakon hűsítenek a locsolóautók:

Soltész Nagy Kálmán u.- Vasgyári piac villamos vonal mentén található utak

Belváros buszútvonalak (Kazinczy u., Uitz Béla u., Corvin u., Szentpáli u., Madarász Viktor u.)

Az utak mellett a növényeket, virágokat is öntözi a Városgazda.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók, egyrészt a MIVÍZ Kft., másrészt a Városgazda Kft. üzemeltetésében:

  • LÁÉV Kisvasút Lillafüred
  • Csanyik- völgy Majális park
  • Hejőliget
  • Lillafüred buszvégállomás
  • Lillafüred autóparkoló
  • Miskolctapolcai park
  • Árpád u.- Kurucz u. játszótér
  • Népkert
  • Városház tér
  • Hajós- Pattantyús játszótér
  • Jézus kútja
  • Strandfürdőink nyitva tartása

    A Barlangfürdő 19.00 óráig van nyitva, a fürdő területén ivókútból is enyhíthetik a vendégek szomjukat. A Barlang Aquaterápián 2 db vízadó automatát helyeztek el, hogy a vendégek/betegek folyadékellátása folyamatos legyen; a kiürült palackokat igény szerint a karsztforrás vizével pótolják.

    A Selyemréti Strandfürdő is este 7-ig tart nyitva.

    Mérik a sínek hőmérsékletét

    A mai naptól kezdve, ameddig indokolt, az MVK Zrt. méri a villamossín hőmérsékletét lézeres hőmérővel. Amint a villamossín 50 C fok feletti hőmérsékletet mutat, locsolással hűtik a síneket. (A mai nap folyamán 12.30 és 12.40 között sínhőfok-mérés lesz a Városház téren.)

    Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaszűrők cseréje és a rendszerben lévő gáz mennyiségének ellenőrzése megtörtént, ahol szükséges volt, ott az utántöltés és szervízelés is lezajlott. A klímaberendezésnek 24 C fok felett, azaz jelenleg is működnek a klimatizált buszokon.

    Minden végállomáson hűtött szóda várja a busz- és villamosvezetőket, akiknek a könnyítet, nyári viseletet is engedélyezett.

    A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Kéri a tulajdonosokat a Polgármesteri Hivatal, a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

    A Miskolc Holding tagvállalatai kiemelten figyelnek munkavállalóikra, hiszen védelmükben – nem csak hőségriadó esetén – a Munkavédelmi törvény előírásainak megfelelően biztosítják a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az megfelelő mennyiségű ivóvíz vagy a pihenőidő biztosítása.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában