Helyi közélet

2013.06.13. 19:10

Hétfőtől folytatják a mélygarázs építését

Miskolc - Folytatódik a Patak utcai mélygarázs építése: ezt közleményben tudatta dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, egy délelőtti, MSZP sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva. A munkálatok hosszú szünet után – 2012 novemberében vonultak le a kivitelezők – hétfőn, június 18-án kezdődnek újra.

Miskolc - Folytatódik a Patak utcai mélygarázs építése: ezt közleményben tudatta dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, egy délelőtti, MSZP sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva. A munkálatok hosszú szünet után – 2012 novemberében vonultak le a kivitelezők – hétfőn, június 18-án kezdődnek újra.

Az MSZP két önkormányzati képviselője, Bazin Géza és Mokrai Mihály a sajtótájékoztatón azt jelentette be csütörtökön, hogy Kriza gödör 2011-nek nevezte el a Patak utcára tervezett mélygarázs helyén lévő gödröt, és ki is helyezték az utcatáblát a kerítésre. A sajtótájékoztatón már volt egy transzparens: az építkezés június 18-án folytatódik, aláírásként a miskolci polgármesteri hivatal szerepelt.

A sajtótájékoztatón a képviselők elmondták, az előző, MSZP-s városvezetés a mélygarázs kész terveit adta át vezetőváltáskor (a Szent István téren épült volta az eredeti tervek szerint), az új vezetés viszont átterveztette a Patak utcára, de két év múltán sem készült el. Ezért nevezték el a területet Kriza-gödörnek. A helyi sajtóban megjelent nyilatkozatokra támaszkodva felsorolták, hogy a kezdeti 2011. szeptemberi befejezési dátum helyett hogyan lett 2013. október 31. – ez utóbbi dátum a májusi építkezés indulással számolt.

A sajtótájékoztatót követő egy órán belül az MSZP által kihelyezett „utcatábla” eltűnt.

Erre a sajtótájékoztatóra reagált a polgármester közleménye. Ebben arról ír, hogy szerinte a miskolci MSZP-nek nincs erkölcsi és szakmai alapja kritikát megfogalmazni egyetlen mostani beruházással kapcsolatban sem. Miskolc ugyanis a polgármester szerint megrekedt, elakadt projekteket örökölt a szocialista vezetéstől 36 milliárd forint adósság mellett. Példákat is hoz véleménye alátámasztására. A közleményt azzal zárja, hogy a Patak utcai mélygarázs építése hétfőn folytatódik.

ÉM-HM

Kronológia:

Ez jelent meg az Észak-Magyarországban

A Patak utcai mélygarázs ügye:

- 2010-ben még úgy volt, a Szent István tér alá épül a mélygarázs, de átterveztették.

- 2011. január: szeptember végére tervezik az átadást.

- 2012. június: A közbeszerzési eljárásban adódtak gondok.

- 2012. július: Lezárult a közbeszerzési eljárás, az Adeptus-H Zrt. nyerte el a kivitelezés jogát.

- 2012. augusztus: Megkezdődik a kivitelezés, a tervek szerint januárra készülnének el.

- 2012. november: Levonul a kivitelező. A városvezetés arra hivatkozik, hogy az eredeti tervekhez képest nem várt akadályba ütköztek, „így szükségessé vált a mélyalapozás munkarész módosítása. Az építkezés folytatását májusra ígérték, ám máig nem indult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában