Helyi közélet

2013.06.14. 12:35

Elfogott mezőkövesdi sorozatbetörők

Mezőkövesd - Tíz alkalommal törtek be mezőkövesdi ingatlanokba azok az elkövetők, akiket a kitartó nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosítottak és elfogtak.

Mezőkövesd - Tíz alkalommal törtek be mezőkövesdi ingatlanokba azok az elkövetők, akiket a kitartó nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosítottak és elfogtak. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 24 éves Sz. Manfréd budapesti férfival és két fiatalkorú társával szemben. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított társaival tíz mezőkövesdi ingatlanba tört be az elmúlt időszakban. A tettesek ezzel több millió forintos kárt okoztak a sértetteknek.

A nyomozás eredményeként a rendőrök 2013. június 13-án vették bűnügyi őrizetbe Sz. Manfrédot, aki gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A férfinál tartott házkutatáson többek között több milliós értékben antik könyveket, nívós bélyegalbumokat, műszaki eszközöket, dísztárgyakat, szerszámgépeket foglalt le a rendőrség. A hatóság az eljárás során visszaadja jogos tulajdonosainak az értékeiket, így az elkövetők okozott kár jelentős része megtérül.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a beszerzett bizonyítékok alapján előterjesztést tett a 24 éves elkövető előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában