Helyi közélet

2013.06.12. 12:51

Diósgyőri Vár: három forgatókönyv lehetséges

Miskolc - Az egyik ajánlattevő cég jogorvoslati eljárást indított, ezért szerdán nem kezdődhetett meg a vár felújítása.

Miskolc - Az egyik ajánlattevő cég jogorvoslati eljárást indított, ezért szerdán nem kezdődhetett meg a vár felújítása.

"Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a közbeszerzési eljárás lezárását követően június 11-re tervezte a Diósgyőri Vár felújításáról szóló kivitelezési szerződés aláírását. Ezt követően már másnap megtörtént volna a munkaterület átadása is, és megkezdődhetett volna a felújítás." - írja lapunkhoz szerdán eljuttatott közleményében a miskolci önkormányzat. Kiderült: az egyik ajánlattevő cég azonban - sérelmezve a döntést - jogorvoslati eljárást indított. Az önkormányzat tájékoztatása szerint e (meg nem nevezett) cég ajánlatának vizsgálatakor a Közbeszerző Szervezet több érvénytelenségi okot talált, mely alapján ajánlatukat érvénytelennek nyilvánította.

Jó esetben, rossz esetben...

Hogy mi lesz? Az eljárási szabályok alapján három lehetséges forgatókönyv vázolható. Amennyiben a kérelmet benyújtó cég nem fizeti be az Igazságszolgáltatási díjat a Döntőbizottságnak, akkor a szerződést meg lehet kötni a nyertessel, ez legkésőbb a 24. hét (azaz június 16-ig) végéig kiderül. Ebben az esetben az aláírást követően már másnap kezdődhet a munka. Egy másik "variáció" szerint ha a kérelmet tárgyalja és elutasítja a Döntőbizottság, akkor leghamarabb július végén, legkésőbb augusztus végén lehet megkötni a kivitelezési szerződést. Azonban amennyiben a Döntőbizottság helyt ad a kérelemnek, akkor a jogorvoslati eljárás és a szerződéskötés időtartama minimum 50-55 nap (2013. augusztus közepe), maximum 80-85 nap (2013. szeptember közepe). "Itt azonban újra felmerül a kockázat, hogy a döntést megtámadják." - tudatta a miskolci önkormányzat.

A nyári szezonra tervezett rendezvények egyébként legjobb esetben július végéig, legrosszabb esetben idén szeptember elejéig-közepéig megtarthatók a Diósgyőri Várban.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában